Pekin, 27 shtator  -Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Brendshëm i Serbisë Nebojsha Stefanoviç tha sot se vetëm shtetet sovrane dhe shtetet anëtare të OKB mund të aplikojnë për anëtarësim në Interpol, njofton Tanjug, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

 

Stefanovic: Fitorja e Madhe e Serbisë, qe pengoi hyrjen e Kosovës në Interpol

Image associée“Pozicioni i Serbisë në çështjen e anëtarësimit në këtë organizatë është i qartë – një shtet sovran dhe shtetet anëtare të OKB-së mund të aplikojë për anëtarësim në Interpol” ka thëne ai duke emdnuar ne Kosoven,  duke shtuar se deri më tani “asnjë entitet gjeografik që bie nën regjimin e administratës ndërkombëtare nuk u bë anëtare e Interpolit.”

“Interpol duhet të jetë në çdo mënyrë për të shmangur politizimin e punës së saj, një referencë për anëtarësim në OKB është e vetmja mënyrë plotësisht të sigurt për të përcaktuar statusin e vendit dhe për të shmangur politizimin e kështjellës”, ka thënë Stefanoviq, tha në një deklaratë nga zyra e tij.

Ai tha se çdo formë e interpretimit të dokumenteve ekzistuese Interpol “në favor të” territorit statusit të padefinuar apo kontestuar si një entitet nën regjimin ndërkombëtar të administrimit apo të statusit final të cilit nuk është zgjidhur, vendosur një precedent të rrezikshëm dhe një kërcënim për integritetin territorial dhe sovranitetin e shteteve anëtare.

Interpretimi dhe paragjykime statusi nxjerr Interpol do të shkelte ndalimin e vet të mosndërhyrjes në proceset e brendshme politike të një vendi, ka thënë Stefanoviq.

 

SHPËRNDAJE