‘’Vitin e kaluar kur isha në Beograd, kisha takuar presidentit serb Tadic dhe e sygjerova atë se vetëm dialogu me Prishtinën mud të hap rrugët e Serbisë drejt BE-së dhe integrimeve tjera ndërkombëtare. Me fillimin e dialogut mes Kosovën, duket se Serbia ka pranuar serozisht mesazhet e Londrës dhe Burksellit… » ka dekalruar për Agjencinë Informative “Presheva Jonë” hsefi i diploamcisë britanike z.Wiliam Hague.

Gjenevë/UNO, 11 mars / AIK-Presheva Jonë

Në sesioni e sivjem të Këshillit të OKB-së në Gjenevë ku po nmdiqet nga personalite të larta boëror, kur dikur flietej për Kosovën mbi diskrimnimin e të drejtave të shqiptarëve nga Serbia, sot diplomatët botëror flasin ndryshe, flasin për perspektivën e dy shteteve, pra Kosovës dhe Serbisë drejt Bashkimit Evropian. Përveq ministrit serbë Jeremiq situaten në Kosovë diplomatët botëror në Gjenevë e kanë vlerësaur të mirë dhe stabile ku në rajoin është bërë progres.

Kështu mendon edhe Minsitri i Punëve të Jashtme të Britanisë së Madhe Wiliams Hague. Pyetjes sonë se cfarë pret nga dialogu mes Kosovës dhe Serbisë, shefi i diplomacisë britanike për AIK “Presheva Jonë” është përgjigjur, se : Bashkimi Evropian dhe komuniteti ndërkombëtar me vite të tëra ka investuar dhe punuar instensivisht me palët në rajon për të ulur në tavolinën e bisediemeve përfaqësuesit nga Prishtina dhe Beogradi.

Fillimi i dialogut, sipas ministrit britanik, palëve dhe mbarë ballknit do t’ju një perspektivë të re drejt bashkimit Evropain. Duke përshdnetur krijimin einsitituciove të reaj të Kosovës, në fillim z.Hague thkesoi se ‘’Vitin e kaluar kur isha në Beograd, kisha takuar presidentit serb Tadic dhe e sygjerova atë se vetëm dialogu me Prishtinën mud të hap rrugët e Serbisë drejt BE-së dhe integrimeve tjera ndërkombëtare. Me fillimin e dialogut mes Kosovën, duket se Serbia ka pranuar serozisht mesazhet e Londrës dhe Burksellit… »

Ulja e palës serbe dhe kosovare në tavolinën e negociatave si dy shtete të barabarta dëshmon se dy vendet janë të gatshme për integrime dhe se dilaogu mes Kosovës dhe Serbisë i hap rrguën dy vendeve për anëtarësim sa më të shpejtë në BE..” ka deklaruar në fund për agjencinë tonë shefi i diplomacisë britanike z.Wiliam Hague

SHPËRNDAJE