Pasardhëis  i ambsadores amerikane në Serbi  Mary Burce Warlick  e cila sot ka lëshura Beogradin, do të jetë Michael Kirby.  Ambasador i ri i SHBA-be në Serbi z.  Kirby, në krye  të detyrës do të gjendet të mërkuren e ardhshme, ka mësuar agjencia informative “Presheva Jonë” nga burimet diplomatike. Ambasdadori Kirby është njohë si mire edhe izhvillikmeve në Ballkan, Serbi, Kosovë…

 

Preshevë, 17 shkurt

 

Michael Kirby,  ka një akrrierë të apsur diploamtike sin ë SHBA ashtu edhe jashta vendit I cili ka shërbyer si konsullor dhe ambsador nëd isa vende botërore për  27 vjet me ardhë.  Para se të emëruar ambasador në Serbi, ai ishte mabsador në Moldavi. Para se Moldavisë ai posedonte poste të nydrshme në shërbime  Konsullore në Ambasadën Amerikane në Seul, Kore etj..
Nga viti 2001 deri 2004, ka shërbyer si ambasador Kirby, si Konsulli i përgjigthshëm në Ambasadën e SHBA në Varshavë, Poloni, dhe si konsull në Konsullatën e Përgjithshme në Krakov 1988-1991. Përveç shërbimit në Poloni dhe Kore, ambasadori Kirby ka shërbyer si Zyrtar Rajonal Konsullor në Konsullatën e Përgjithshme Frankfurt, Gjermani 1996-1998, duke ndihmuar operacionet konsullore në të gjitha vednet e  ish-Bashkimit Sovjetik. Ambasadori Kirby ka shërbyer gjithashtu në Uashington, DC, si Drejtor i Zyrës së Koordinimit të Inteligjencës në Byronë e Inteligjencës të hetuesive  si një oficer Desk në Zyrën e Punëve të Karaibeve. Përveç kësaj, ai shërbeu në ambasadat amerikane në Kopenhagë, Danimarkë; Dar es Salaam, Tanzani; Georgetown, dhe Guyana
Përvoja e fituar duke punuar dhe udhëtuar gjerësisht në të gjithë ish-Bashkimit Sovjetik ka siguruar ambasadorin Kirby me kuptim të rëndësishëm të kulturave dhe klima politike e vendeve në këtë pjesë të botës.  Michael Kirby, ambasador I i ri I SHBA-be në Serbi  është i martuar me Sara Powelson. Ata kanë  dy vajza: Katherine dhe Elizabeta – të cilët janë studente të universitetit.

SHPËRNDAJE