Duket se ka qenë një ndër objektivat studimorë më të rëndësishëm të shkencëtarëve sa i takon subjektit femër. Ekspertët kanë analizuar mënyrën se si luajnë femrat dhe lëvizjet që kryejnë kur ecin ndërsa janë intervistuar 100 femra beqare. Një person që kreu studimin në mënyrë sekrete i filmoi të njëjtat femra nga prapa teksa ecnin në rrugë. Fotot u panë më pas nga dy meshkuj të tjerë të cilët u ftuan të bëjnë një vlerësim për shkallën e tërheqjes nga lëvizjet nga 1 deri në 5 për secilën femër. Studimi tregoi se femrat të clat janë në kulmin e ciklit të tyre ecin më ngadalë dhe në mënyrë më joshëse. Studiuesit tregojnë se është kjo etapë që në mënyrë të pavetëdijshme e bën femrën më joshëse dhe kjo përkon me kohën kur më së shumti ka gjasa që femra të mbetet shtatzënë.

SHPËRNDAJE