Pas hetuesive të mbetjeve  mortore, në trupin e një personi që është gjetur një librezë ushtarake kroate me emrin e Nesim Haradinajt, tuhet se eshtë nga Presheva. Ketë e konfirmomon edhe  Shoqata e Shqiptarëve Mbrojtës të Luftës Atdhetare Kroate, njofton agjencia informative “Presheva Jonë” duke ju referuar mediave kroate.

 

Zagreb, 13 shtator

 

Autoritetet kroate para cas ditësh në rrethin e Zarës (Zadra) kanë zbuluar katër kufoma të varrosura në beton, e njëra prej tyre u identifikua si shqiptar, pjesëmarrës në luftën në Kroaci, knaë njoftuar mediat krotae,transmeton agejncia informative “Presheva Jonë”.

Dyshohet se edhe  mbetjet e tre personave tjerë  mund të jenë të shqiptarëve thonë shqiptarët e krfoacisë të cilët ishin pjesëmarrës të luftës në Kroaci. Përdyshe, autoritetet kroate të mjekësisë ligjore kanë zbuluar në afërsi të Zarës një veturë Renault 4 të mbuluar me beton, ku ishin varrosur katër persona.

“Ne jemi përpjkeur të kontaktojmë me familjen e tij, amdje kemi biseduar edhe me vëllanë e tij, i cili për shkaqe sigurie ka kërkuar që trupi i vëllaut të tij Nesimit të varroset në Gjilan” ka pohuar  Esat Çollaku për JNK. Sipas fjaéëve të tij tij, dyshohet se edhe tre trupat e tjerë të gjetur me Nesimin mund të jenë shqiptarë.

Çollaku, njëkohësisht ka shpjeguar se poseodjnë informacione nga ushtarët kroatë, të cilët atëbotë ishin robër nga ushtzarët e e JNA-së të cilët për dia kohë kishin qëdnruar në dy llogore atë të Stajicevos (në afërsi të  Zrenjaninit në Serbi) dhe llogorin e Manjacas (në komunën e Banja Llukës) për dyshime se numri i shqiptarëve të varrus aty është edhe më i madh qës ot konsideorhet sit ë zhdukur.

SHPËRNDAJE