Interpol  këkon familjen Miloshevic, Markon  dhe nanën e ti , Mirjanën  evejën e kasapit të ballkanit Milloshevic, ne mesin e 40 kriminelëve tjerë serbëtë ekruar nga policia ndërkombëtar. Ata kanë gjetur strehim tek “nëna “ Rusi , njofton agjencia informative “Presheva Jonë”

 

Lion, 20 dhjetor/ AIK-Presheva Jonë

 

Ndër fytyrat më të kërkuar nga femrat në Serbi është gruaja e ish-diktatorit serb Sllobodan Milloshevic, Mirjana (Mira) Markoviq. Një këreksë nga policia ndërkombëtare – Interpol (IPO) është lëshuar për arrestimin e saj, e cila akuzohet  për mashtrim dhe përvetësim të bëra gjatë regjimit të Milloshevicit. E akuzuar për “biznes me hije” ajo ka ”fituar” qindra milion euro përmes krim të organizuar  gjatë periudhës kur në pushtet ishte burri i saj  dikatroi serbë Milloshevic. Por aktiviteti i saj me të birin Marko Milloshevic edhe pas shkruajes në Hagë të Milloshevicit dhe pas vdekjes së tij ka vazhduar në Serbi, përfshirë ketu edhe Luginën e Preshevës duke investuar në “Interspid”, ka shkruar shtypi botëror.

 

Ata kanë gjetur strehim tek “nëna “ Rusi . Menjëherë pas kësaj, një flet arrest nga Interpol është  lansuar sërish për arrestimin e tyre, është kjo arësyeja pse ajo nuk e kishte marrur pjesë në funeralin e burrit të saj në mars 2006. Madje Mira Markovic ditë më parë para dy muajsh kishte kërkuar simbolikisht pensionin e burrit të saj Milloshevicit, që sigurisht ketë e kishte bërë vetëm sa për ta përkujtuar “personalitetin”  e tij, që ishte akritekt i terrorit  dhe gjencodit serbë duke shkatuar mbi 500 mijë viktima dhe mbi 3 milion refugjatë, përfshirë ketu edhe Koosvën.

 

Në listën e Interpli-it që kërkohen sot nga polcia ndërkombëtare, pos Markos (djalit të Miloshevicit) dhe nënës së tij Mirjanës, kekrohen edhe 40 kriminelë tjerë serbë, përfshirë ketu edhe katër serbë që vranë në detyrë policin Enver Zymberit. Ja serbët e kerkuar nga Interpol-i: Loncaric Jovan (26),  Cpajak Komnen (44), Memovic Alen (33), Elvis Hrnjak (27) Kosdtic Zoran (41), Sekulic Aleksander (39), Totic Akica (42), Drashko Jovanovic (38),  Milan ljepoja (38), Papuga Janko (61),  Veljko Kadijevic (85), Piperski Uros (22), Milan Mitic (51), Mirjana Markovic (69), Ivica Dejan (38),  Loncaric Jovan (26), Lopar Zoran (42),  Kerestes Isvan (29), Jovanovic Momcilo (51), Ilincic Borko (30), Strugar Predrag (53), Milosevic Marko (37), Petrvic Stev0 (40) , Relic Dusko (46), Erkalovic Mile (54), Vuksa Predrag (42), Vukanovic Slobodan (61),  Jurjevic Zvvonka (77), Bjelejac Nenad (40),  Juric Petar (34), Boro ercegovac (64), Cercek Darko (33),  Vukotic Zoran (40), Pesic Bojan (31), Bulatovic Nikola (40), Miskovic Milorad (55), Totic Akica (42), Andreevski Goran (45). Ratomir Bozhoviq, Radovan Radiq, Millovan Vllashkoviq, Sllobodan Vuçiniq dhe Dushan Jovanoviq. Këta të fundit ishin serbë të Kosovës të cilët u futën në lsitëne Interpol-it, menjëherë pas vrasje së policit shqiptar Enver Zymberi i cili gjendej në shërbim të ruajtjes së rendit në territorin e Republikës së Kosovës u vra nga snajepristë serbë.

SHPËRNDAJE