arddnefPresheve, 25 korrik  -Ardita Sinani ,kryetare e Kuvendit te Presheves ka pritur  publicistin dhe gazetarin tone ne organiyata nderkombetare  ne Gjeneve.  Situata aktuale, sidomos inkuadrimi i femres shqipare ne insitucionlet lokale, migracioni, diapsora shqiptare  dhe informimi Presheve dhe Lugine  ishin teme bisdede nga takimi i kryetares se Kuvendit te Preshreves  Ardita Sinani me publicistin tone te njohur N.Maliqin.

 

Ardita Sinani ne kete takim ka siguruar gayetarin toinednerkombetar ne Gjeneve se portalet, mediat jane te ballfaqur me nje serb problemesh sidomos te natyres ekonomike e financiare. Sipas saj kete situate edhee me e ka renduar privatizimi i mediave ne Serbi qe ka goditur edhe mediat e pakta ne Luginen e Presheves.

Kurse gazetari yne nga Gjeneva ka siguruar kryetaren e Kuvendit te Preshves se do te angazhohet me gjithe potencialin qe posedon per te ndihmuar koleget jo vetem si medium, permes agjencise se lajmeve “Presheva jone” si agjenci e vetme shqiptare ne Kosoven Lindore, por edhe si gazetar dhe kryetar i Shoqates nderkombetare te Gazetareve Shqiptar ne Zvicer dhe Evrope.(AIJASE)

Kryetarja e Kuvendit te Presheves Ardita Sinani ne funnd duke vleresuar lart rolin dhe kontributin e publicistit tone, ka falnderura gazetarin tone ne insiticionet boterore ne Gjeneve per nagayhimin e tij dhe sensiblizimin e ceshjes se Lugines se Presheves dhe asaj mbare shqiptare ne arenen nderkombetare.

SHPËRNDAJE