Agjenci Statistikore e Kosovës në njërin nga opsionet e saja të kërkimit në ëeb site, e ka edhe hapsirën për të kërkuar secilin emër, ku pastaj e kupton se sa persona e kanë atë emër në Republikën e Kosovës.

 

Emrat më të njohur, apo të cilin e kanë më shumë individ në Kosovë janë: Ilir, Skender, Kushtrim, Alban, Rinor, Besnik etj, ndërsa tek emrat e gjinisë femrore janë emrat: Albana, Blerina, Shpresa, Krenare, Albina etj.

Ndërkohë ne kemi kërkuar për emrat që janë më unik në Republikën e Kosovës, apo që e bartin më pak persona dhe kemi hasur në një emër shumë të vecantë dhe që e ka vetëm një person.

Fjala është për emrin Timbër, të cilin e ka vetëm një individ, i lindur në Prishtinë.

Kuptimi i këtij emir kaq të vecantë është cilësi apo vecori e një tingulli të caktuar, i cili e dallon atë tingull, nga tingujt tjerë të ngjashëm.

 

SHPËRNDAJE