Princesha Kate Middleton për herë të parë me princin William ka vizituar xhaminë dhe me veshjen e saj ka treguar ngjashmëri me princeshën Diana.

Vjehrra e saj para 20 vjetësh gjatë vizitës së xhamisë në Egjipt ka mbajtur mbulesë të ngjashme.

Kate, sipas traditave myslimane ka hequr edhe këpucët kur ka hyrë në xhami. Çifti i ri mbretëror e ka vizituar xhaminë Assayakirin në Kuala Lumpur të Malajzisë, më të madhe në këtë shtet.

Kjo xhami mund t’i pranoj deri në 12 mijë besimtarë.

Kate Middleton viziton Xhaminë Veshur Beulah Ekskluzive Londër, LK Heels Bennett dhe shami koke

Për shumë, pamja e Kate në xhami në një shami do të shkaktoj kujtimet e Princeshës Diana, që ka bërë çdo përpjekje për t’iu përmbajtur zakoneve vendore, kur në turne mbretërore. Ju mund të shihni se si grup i organizuar Kate ngjan një vështrim Diana kishte veshur, kur ajo vizitoi një spital në Lahore në vitin 1996. Një ndihmës mbretërore zbuloi sot: ‘Kjo është hera e parë që as Duka dhe dukeshës kanë vizituar një xhami. Ata ishin të etur për të bërë në mënyrë që ajo është një pjesë e rëndësishme e kulturës në Mbretërinë e Bashkuar, si dhe duke qenë feja mbizotëruese këtu. ‘

William e Kate, zbathur në Kuala Lampur

Kate Middleton dhe bashkëshorti i saj William janë për një vizitë në Kuala Lampur në vizitën e tyre të gjatë në Azi dhe kanë vizituar aty xhaminë As Syakirin duke hequr këpucët dhe duke mbetur vetëm me çorape. Kate ka qenë shumë e kujdesshme duke vendosur shami në kokë sipas riteve fetare për të mos krijuar ndonjë incident diplomatik si dhe ka zgjedhur një fustan të ngjashëm me atë të Lady D, gjatë një vizite në Pakistan. Shohim fotogalerinë.

Lajmonline

SHPËRNDAJE