Policia italiane ka arrestuar sot në një hotel të Milanos një hajn serb i cili në vitin 2009 kishte vjedhur stolitë e zonjës së parë agjentinase Eva Peron, në Spanjë ka njoftuar gazeta zvicerane “Tribune de Geneve”, raporton agjencia Presheva jonë.
 
Gjenevë, 25 qershor / AIK-Presheva Jonë

Karabinjerët italianë kanë kapur sot një hajdut serbë në një hotel të Milanos i cili para dy vitesh kishte vjedhur stolitë e zonjës së parë argjentinase Eva Peron, ka njoftuar gazeta zvicerane “Tribune de Geneve”, raporton agjencia Presheva jonë. Do shtuar se zonja e parë e Argjentinës Eva Peron i takonte familjes mbretërore në Argejntinë e  cila kishte vdekur në vitin 1952. Më vonë stolitë e sja ishin shitur në Valencia të Spanjës. Burimet  e ngjajshme kanë njoftuar se hajduit serbe është kapur nga plicia italine në një hotel të Milanos. Bizhuteritë e zonjës së parë argjentinase Eva Peron të vjedhura kapte shumën prej 7.2 milion franga zvicerane (6  milion euro). Hajduti serb është arrestuar dhe menjehrë është futur në burg i cili është në pritje të prerjes së dënimit nga gjykata italiane.

SHPËRNDAJE