largea_1404208475_563774001404463155Në qytetin e Sidnejt , teknologjia moderne ka bërë që nëpërmjet një makine shumë të avancuar, të ketë mundësi që gjëra të tilla si gota plastike apo kanaçe të futen brenda në këmbime për marrjen e një tikete autobusi.

Në qytetin e Sidnejt , teknologjia moderne ka bërë që nëpërmjet një makine shumë të avancuar, të ketë mundësi që gjëra të tilla si gota plastike apo kanaçe të futen brenda në këmbime për marrjen e një tikete autobusi.

Makina mund të merr deri në 3000 enë para se ato automatikisht të dërgojnë një email, që tregojnë se makina është e mbushur. Pronari i makinës më pas e zbraz atë, dhe i dërgon të gjitha përmbajtjet për riciklim.

Ky hap është një përpjekje për t’i kurajuar njerëzit që t’i riciklojnë sa më shumë kanaçet dhe gotat e tyre.

Makinat ofrojnë bileta autobusi dhe 10 cent donacion për gupet bamirëse.

Këto makina do të bëjnë vetëm një pjesë të vogël për të luftuar efektin e mbeturinave në mjedis.

SHPËRNDAJE