interplLIYON. 4 maj  -Ministri i Punëve të Brendshme Skënder Hyseni në Bruksel paska takaur miniatrin bleg nga i cili pasak marrur përkrahjen  për anëtarësimin e Kosovës në INTERPOL Hyseni qe pese vjet flet, sikur sot në Bruksel, flet mer rwfrenin e njohur për mbeshgetje apo kereksa per anëtarësimin në Interpol, cka sigurisht nje dite do te ndodhë, por kur se ?! Keto deklerata te ministritmkosavar duken me shume eforike dhe dalin ne valen e këtij të  “nxehetit” pasi UEFA hapi dyert per Kosoven dhe pasi BE i tha OK-ey  loberazimit te  vizave…

 

Sidoqfte dekletar e shefi te MP-së nu jane dicka te reaj, meqe  Hyseni qe pese vjet flet, sikur sot në Bruksel, se Kosova, sipas  Hyseni merr përkrahje për anëtarësimin në Interpol, nje dite sigurisht..Por kur se ?!  Sikur puna e liberlaizmit të vizave ( edhe ate jo per te punuar, por per te shetitur ekskurzion) per te cilen kishin nisur te premtonin para 7 vitesh.

Ndyrshe zyrtaret e Interpol-it rret anetaresimi te Kosovës ne kët organizate boterore policore i kane deklaruar agjencis e se lajmeve “Presheva Jonë” se “Kosova para se te kërkoj anaterësimin ne Interpol duhet te luftojne krimin e organizuar, korrupcionin, vrasjet me motive (e pa) politike, vrasjet e gazetereve etj..”

Kërkesa e Kosovës për anëtarësim në organizatën Interpol është duke u shqyrtuar mirëpo mundësia që çështja e anëtarësimit të jetë pjesë e agjendës së asamblesë së kësaj organizate ende është larg, kane deklaruar zyrraret e Interpolit për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

Zyrtarët e Inteprol-it i ne vazhdim kanë pohuar për “Presheva Jonë” se “Kosova ka marrur measazhe te qarta nga Lyoni se s’ka anetarsim të Kosovës pa luftuar krimin e organizuar, korrupsionin, zbulmin e vrasjeve të gazetarëve dhe ato me motive politike..” Ne kohen kur Eulex akuzon MPB te Skender Hysenit per krim te organziuar, kontrabanmde armesh, qysh ja mer mendja ketij ministri ta anetaresoj Kosoven ne Interpol e zhyter ne krime, ka shkruar ne fund agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE