halimiprshPreshevë, 9 shkrut  -Ka vite qe  popullata  ne brezin kufitare mes Lugiunes se Preshves dhe Maqedinis e banuiar kyresisht me shiptare ndjen te diskiminuar dhe te izoluar. Shi per ket ata ne vend se te kalijn e vetem yf hapa vedn apo 5 minuta en kembë duhet te sillen rrwethe rrotull ne Preshevë, Tbanovc për te shkuar tek te afermit e tyre apo per te punua token ndej ne Maqedoni?! keshut duke kaluar dhjetar kilometar ne vedn se 100 metra vend ?!.  Dhe cuditerisht,  kjo nuk i pengon  as komunes se Presheves e as Begradit. Sikuirketo zona kufitare te ishin  të banauar me shiuptare sigurisht kahre do t eishte hapuirky vendklaim ne Miratoc,  por duket se ata nuk meziten se at jane shiptarë, pune e amdhe  (“nema problema za siptari”) Dhe me kete teme eshte marrur ne parlamentin serb në Beograd edhe deputeti shqiptar nga Presheva.

 

Keshtu  deputetët popullor në kuvendin e Serbisë Riza Halimi sikur hsue depuete edhe ai ka shtruar pyetje, adresauar qverris eserbe  rreth izolimit të shqiptareve ne Luigën e Presheves dhe Llojanit (FYROM)  duke cenuar levizjen e tyre te lire, prederi gjtha kujfijte qe lidhjen me popullten serbe dhe maqedonanse jane te hapur ?!, njfton agajencia  elajemeve “Presheva Jonë”

 

Pa snje ser pyetjesh ne paralmenin serb, ka psur edhe ajo e deputetit popullor dhe ish-kryetari i PVD-së Riza Halimi për qeverinë e Serbisë ka qenë pse në fshatin Miratoc, afër Preshevës (“Pitanje poslanika Partije za demokratsko delovanje Rize Halimija za Vladu Srbije bilo je zašto u selu Miratovac, nadomak Preševa, nije otvoren granični prelaz“) nuk është hapur pika kufitare me Miratucen Llojanin (FYROM) dhe pse në situtatën e jashtëzakonshme me emigrantë nuk është përforcuar shërbimi kundër zjarrit e cila nuk mund të zgjidh as problemet themelore, pse nuk janë përforcuar ndërrmarjet komunale lokale dhe shtëpia e Shëndetit në Preshevë.

SHPËRNDAJE