GRUAJA E PRESIDENTIT RUS SVETLANA MEDVEDOVA, EDHE PSE DIMER,  KA PAK VAPË…

Gruaj e persidentit Rus Svetlana Medevdeva, thonë se është shumë relegjioze, bile  ajo eshte  „pure“ ortodokose, ani pse keti nèë foto  ajo ka pak vapë…n’ket dimër..Se është tejet relegjioze ka dëshmuar edhe shtypi frankofon (« Svetlana Medvedev: une Première dame très orthodoxe »)

Qartë, Svetlana, nëna e një djali 16-vjeqar është përgjegjëse për financa në një jetimore dhe e projekteve kulturore të të rinjve. Të gjithë nën patronazhin e Aleksis II, Patriarku të  Moskës të mbarë Russisë. Ky detaj është e rëndësishëm per Medvedev kur ai konsiderohet si njeri i shenjtë sipas një marrëveshje të vitit 2002 ku  kishte lidhur një aleancë të ngushtë me KGB dhe ekzekutivin më të shquar të tij ish-presidnetit Vladimir Putin. Harrojeni pasluftën staliniste në mes të kishës dhe pushtetit! Putin ka rizbuluar ankesën politik e shpirtëror. Për më tepër, gjatë një konference shtypi në Moskë në vitin 2003, ai deklaroi se feja ortodokse ishte “më të popullarizuara të traditave ruse.”

SHPËRNDAJE