E tërë Serbija po përqyrret dhe kollitet  („Cela Srbija kija i kašlje!“) raporton shtypi i sotëm serbe duke alarmauar për virusin e gripit në rajon. Panik i tmerrshëm në Serbi..

Preshevë, 1 dhjetor/ AIK-Presheva Jonë

Panik e madhe në Serbi nga gripi, ku vetem ditëve të fundit në këtë vend mbi 17 mijë qytetarë është dashur të vizitojne urgjencën, t’i nënshtrohen kontrollit mjekësore. Këtë  e dëshmojnë  edhe mjekët dhe medat në Serbi. Psh gazeta „Vesti“ duke  alarmuar qyytetArët nga rreziku i virusit të ggripit, shkrrimin e vetë e  ka titulluar Serbija e tërë po përqyrret dhe kollitet  („Cela Srbija kija i kašlje!“). Epidemiologu Dr.Veljko Gjerkovic ka pouhar se tash ky muaj është ideal për infeksione të të gji ahtllojeve të smundjeve, ku aktualisht gripi ka goditim mijëra qytetarë në Serbi,  ku  para ambulancave,  spitaleve vërehen kolona të gjata për konsultiime te mjeku apo barnatoreve.  Për zgjerimin e terrenit gjoerafiik të gripit në Serbi ka shprehurap panik edhe Dr.Jelena Mijatovic nga Pozharevci e cila apelon tek qytetarët t’i shmangen kontkteve, sidomos me ata njerëz të griposur, mundësish t‘mos dalin të shtesin kot, pa nevojë..sepse sipas saj, infeksioni nga ky virusi vjen nga të foftit në  këto  ditë mrazi të dhjetorit.  Kjo mjeke po ashtu keshillon qytetarët që të  kenë kujdes dhe ketyre ditëve të  përdorin më shumë cajin e nxehte me limon dhe vitamina tjera -C-.

SHPËRNDAJE