Google ka shuar shpresat e atyre që dëshironin të shihnin qytetin Atlantis duke e larguar atë nga Google Earth, një fotografi kjo e cila është përfolur jetë qyteti i humbur.
Fotografia, që ishte zbuluar në vitin 2009, ishte duke treguar për atlantofilët, sepse ishte vendosur në njërën nga fushat ku qyteti i vjetër ishte menduar që kishte qenë i ndërtuar, raporton Daily Mail.

Megjithëse kjo fotografi u mbajt nga Google për tre vite, ajo është mbrojtur që nga fillimi që mostra me arsyetim që ky ishte një gabim i bërë gjatë grumbullimit të të dhënave dhe nuk paraqiste ndonjë qytet antik që është zhdukur në oqean. Dy ekspertë të oqeanografisë të cilët shënuan një postim në blogun zyrtar të Google treguan që nëse rrjeti do ta përshkruante Atlantisin, disa nga blloqet e qytetit do të ishin tetë milje të gjata.

Ndryshimi – dhe zhdukja e Atlantis – është pjesë e përpjekjes së Google, Institutit Scripps të Oqeanogarfisë, Administratës Kombëtare Oqeanike dhe Atmosferike (NOAA), Navy i Shteteve të bashkuara dhe të tjerë për të përmirësuar cilësinë e fotografive nënujore në softuerin Google Earth

SHPËRNDAJE