albaniloo111GJENEVË, “Shqipëria, bëhet drejtuese e radhës e Organizatës Botërore të Punës në Gjenvë. Ky rpoces eshte me shume i natyres administrative ku vendet anëtare zgjidhjen për cdo vjet. kesaj radhe ne rotacion eshte zgjedhur vendi juaj Shqipëria për një vit…” ka njoftuar sot agjencine e lajmeve “Presheva jonë” z.Matinage Jean-Luc, zyrtar nga ILO në Gjenevë.

 

Sipas zyrtarëve të ILO-s kjo zgjedhjje e Shqipërisë si drejtuese e bordit oeshtë thjeshtë qeshtje e jona e brendshme adminsitartive dhe rejt normale për vendet tona anëtare, që sipas rotacionit do t’i binte Shqipërisë për të qene në krye të bordit të kesaj organizate dnerkombëtare për dymbëdhjetë muajt e ardhshëm.
velijajaaNë sesionin e sivjem të  101 (që kooincidon me përvjetorin e shtetit shqiptar) Organizatës Botërore të Punës ne Gjenevë po merr pjesë edhe një delegacion nga Tirana i prirë nga Erion Veliaj, ministër i Mirëqenies Socialie dhe Rinisë.
Shqipëria sipa sotaconit u pranua në bordin drejtues të organizatës botërore të punës… Rezultatet e zgjedhjeve të Bordit të Drejtorëve të Zyrës Ndërkombëtare të Punës për periudhën 2014-2017. Në bazë të Rregullës 52 të Konferencës, ky raport është themeluar për të siguruar rezultatet e votimit Konferenca e tre zonat që u takuan 2 qershor 2014 për të zgjedhur anëtarët e Bordit për periudhën 2014-2017.allb11111

SHPËRNDAJE