Në Pallatin e OKB-së në Gjenevë kanë  filluar punimet në e Samitit të 65-të, vjetor, i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH), në të cilën konferencë ndërkmbëtare në emsin e 3000 përfërfaqësuesve  nga 192 vende të botës po marr pjesë edhe Shqipëria  e përfaqësuar nga ambasadori i saj në OKB z. Sejdi Qerimaj me bashkëpunëtorë.

 

 

Gjenevë/UNO, 22  maj

Sivjet punimet e sesionit të OBSH-së i ka hapur z.Alain Berset,  minister i shëndetësisë në konfederatën helvetike.

Samitin e ka hapur  z. Alain Berset , minister i shëndetësisë së qeverinë helvetike. Ndërsa, z. Zsuzsanna Jakab, drejtoreshë e Organizates Botërore te Shëndetësisë (OBSH/WHO) i ka thënë sot agjencisë informative “Presheva Jonë” se qëllimi i sesionit të sivjem të OBSH-së në Gjenvë është I shumifiShtë, por me  prioritet janë temat dhe programet të cilat janë favor të përkujdesit dhe përmisimit të  të jetës njerëzve në planetin tone.

Sipas ministrit zviceran z.Bersiet OBSH ka energji dhe kapacitet të mjafueshëm për të avancuar kushtet e  jetësë së njerëzve në të gjithë planetin, por nevoitet angazhim dhe vullnetë nga gjitha qeveritë botërore dhe organizatat ndërkombëtare .

SHPËRNDAJE