Profesori i dashur Ajeti, veprimtaria juj i dha drite o vetem Medvegjës Kosove Lindore por edhe mbare popullit shiptar në Gadishullin Ilrik. Vec kesja edhe ju ishitn pjese edhe akritekt i se ardhmes se Kosovësm shteti te Kosovës, ku edhe ju ishit dhe jeni pjesë e themeleve të shtet më të ri ne Evropë bashkarisht  ghajte dy shkejuve XX-XXI me kolegët e juaj akademik Ibrahim Rugovën, Fehmi Aganin, Anton Çetën, Mark Krasniqin etj.. Vec kesaj kontributi juaj eshte i pashoq, sidomos ne edukimin e gjeneratave, brezave te reja ne shekullin e kaluar, sepse ato sot jane  kuadro te suksesesshme qe kan dalur nga ju, nga mesimet, shkronjat e juaja.. që sot ata jane prefesorë e gazetarë me namë me renome ndërkombëtare në vend dhe jashtë..

Pastaj kontrbuti juaj në studimet albanologjike për shqipen, gjuhën tone kaq tu bukur e te ëmbël, qe sot e flasin mbi 8 milionë shqiptare ne Ballkan nga Janina, Preveza e deri ne Preshevë dhe Nish.  Jo vetem Medvegja e Lugina e Preshevës po mbare Kosova dhe shqiptaret krenohen me personalitetit e juaj qe ishin pishtar dhe lajmëtar i  pavarësinë dhe demkaracinë së shteti të ri në Evropë – Kosovës. Ketë urim nuk mund ta perbylli pa  rikujtuar mesazhin e juaj nga intervista e fundit me ju i nderuar profesor qe dhate per agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” ku ju drejtoheni liderëve, intelektualëve, sidomos rinise shqiptare ne Luginë: Mos e lëshoni Medvegjën, Bujanocin dhe Preshevën, ndryshe ato toka shqiptare  nuk do të quhen Kosovë Lindore!

Per fund, profesor i dashur sot keni berë plot nje shekull jete dhe 80 vite pune dhe kontribut për kombi tonë. Urime ditëlindjen Profesor Ajeti, të paqim edhe 100 vjet tjera…Jemi krenar që ju patëm dhe që ju kemi !..

Nefail MALIQI, gazetar i ATSH dhe  “Presheva Jonë” – Gjenevë

 

SHPËRNDAJE