Forumin  e sivjem nderkombëtar Crans- Montana të 13-.in e hapi presidneti i saj Jean-Pole Crateron. 

Nga Shqipëria Forumin ndërkombëtar Crans Montana po përcjell Bujar Nishani,minsiter iPB, Ina Rama,kyreprokurore, nga Kosova Hajredin Kuci, zv.kyremisniter dhe minsiter i drejtesise, nga Maqedonia dr.Aziz Pollozhani.

 

NEFAIL MALIQI

Gjenevë, 17 nëntor /AIK-Presheva Jonë

     

 

Sot (16-19 nëntor) në Gjenevë kan nisur punimet katërditore të Forumit Ndërkombëtar të Crans Montana , ke nëmesin  e  400 pjesëmarrësve, punimet ne e samitit në fjlaë po ndjekin edhe dhejtar  presidentë, kryeminsitra dhe minsitra që do te marrin fjlaen para të prnishjmeve.  Samitine sivjem e hapi z.Jean-Pole Carteron, presdient i orumit ndërkombëtar Crans Monatna

Tema e Forumit të sivjem te 13-të me radhë do të jetë  krimi transnacional,  bota përballë krimit të organizuar dhe terrorizmit ndërkombëtar. Kjo temë ka bërë që sivjet të tuboj në këtë forum të tuboj kryesisht personalatete nga drejtësia, prokurorë dhe gjyqtarë ndërkombëtar, përfshirë këtu edhe ata nga Interpol-i, njofton agjencia informative “Presheva Jonë”. Neser te pranishmeve do t’i drejtohet zv.kryeminsitri Hhajredin Kuqi. Pra prezentimit te Samiti boteror z.Kuci ne OKB do te mbaje nje konfeence per perfaesuesit e mediave botërore

 

Tema e Forumit të sivjem te 13-të me radhë do të jetë  krimi transnacional,  bota përballë krimit të organizuar dhe terrorizmit ndërkombëtar. Kjo temë ka bërë që sivjet të tuboj në këtë forum të tuboj kryesisht personalatete nga drejtësia, prokurorë dhe gjyqtarë ndërkombëtar, përfshirë këtu edhe ata nga Interpol-i.  Nga Shqipër

ia, kanë njoftuar për agjencinë tonë organizatorët e Forumit Crans Monatana, do të marrin pjesë z.Bujar Nishani, ministër i Punëve të Mbrendshme dhe znj.Ina Rama, kryeprokorure e Shqipërisë. Kurse, Kosova do të përfaqesohet nga një delagacion katër anëtarësh i prirë nga zv.kryeministri z.Hajredin Kuci, njëherit minister i drejtësisë, i shqëruar  nga Gazmend Lubeteni, kryetarin i bordit  te Bankës Qendrore të Kosovës, prof.dr.Mejdi Bektashi, anëtar i bordit të BQK dhe Driton Lajci.  Do theksuar se në listën e të ftuarve në ketë forum ndërkombëtar, përveq personaliteteve nga vendet perendimore, figurojnë edhe emra të ministrave dhe përfaqesuesve nga vendet ballkanike të cilat deri dje ishin në kontlikt, si nga: Shipëria, Kosova, Serbia, Bosnja, Mqaedina, Kroacia,…

SHPËRNDAJE