Prishtine, 8 mars 2019  (Mirjetta Ahmeti) -Me rastin e  Dites Nderkombetare te Gruas 8 Marsin sot agjensia e lajmeve “Presheva Jone” vizitoi femrat me uniformen blu – te policise se Kosoves te cilen detyre e ushtrojne ne Pallatin e Drejtesise ne Hajvali.

 

Mbi 1300 forca femra sot jane ne sherbim te qytetareve te Kosoves

Gazetaret u priten nga rreshterja Dafina Gashi te shoqeruara nga ekipi i saj, kesaja radhe  te gjitha femra (per shkak dites se 8 Marsi) ku patem rastin te flasim me zonjat ne uniforme per jeten e tyre, per punen qe e bejne si zyrtare policore si dhe privilegjin qe kane  ne punen per shtetin e Kosoves.

 

Ofircarja e larte dafina Gashi: Urime dite e jauja nena, motra, kolege blu dhe gjitha fermav tejra qe po i kontibuojne shtetit te Kosoves 

Me rastin e 8 marsit dites nderkombetare te gruas ato u shprehen se jane te knaqura qe kjo dite shenohet nderkombetarisht si dhe ne vendin tone mirpo deshirojne qe kjo dite e gruas te mos jete vetem ne nje dite por te jete qdo dite per gruan dhe lirite e saj qe i takojne.

Rreshterja Dafina Gashi i uron te gjitha kolegeve te saj si dhe grave ane e mbane botes per diten e gruas 8 marsin.

Ne mesin e policeve perveq  shefes se ekipit Dafina Gashi takuam edhe police dhe oficere tjera si: Fahrie Krasniqi,  Selvete Reqica,  Mirsie Abazi dhe Fatime Ibrahimi.

Perndryshe rreshterja Dafina Gashi qe gjendet ne krye  te ekipit te policise  per siguri ne Pallatin e Drejtesise eshte Juriste e diplomuar ne kriminalisteke, e qertifikuar me provim te jurisprudences nga Ministria e Drejtesis dhe tani ne perfundim e siper te studimeve, ne prag te mbrojtjes se temes se magjistratures ne drejtimin penalo juridik. Ajo eshte e punsuar ne Policine e Kosoves nga viti 2006.

Sa i perket Dites nderkombtare  8 Marsit, rreshterja e policise kosovare thote se “kjo dite me te madhe festohet edhe nder ne qe njihet si dita nderkombetare e gruas. Dhe themi se festohet gjdo vit sikur në mbare boten ku aty ka paqe, drejtesi dhe barazi, kurse aty ku mungojne keto protestohet me kerkesa kunder diskriminimit dhe per barazi me te madhe per femrat..”

Se cfare do  te  thote per nje femer shiptare te mbaje  sot  uniforme  ne vazhdim oficerja e larte e Policise se Kosoves   znj. Gashi thote se:   “Te bartesh uniformen dhe te sherbesh ne policine e Kosoves eshte privilegje dhe vullnet i vazhdueshem per ti sherbyer vendit dhe gjithe qytetareve te Republikes se Kosoves pa dallim feje race apo kombesie e gjithe kjo kupton te jesh ne zbatim te ligjit siq e percakton ligji i policise se Kosoves.”

Per fund Dafina Gashi me rastine Dites nderkombetare te gruas 8 Marsin ka dhene nje mesazhe: Filimisht ju falenderoj per viziten juve si Redaksia e agjencise se lajmeve “Presheva Jone”.

Mesazhi im eshte per t’ju percjellur urimet me te perzemereta per Diten Nderkombetare te Gruas , diten e 8 Marsit uroje nga zemera gjthe grave ne vecanti kolegeve tona ketu ne palltin e Drejtesis dhe gjthe kolegeve ne Kosove te cilat jane ne sherbim te qytetareve me uniforma blu. Kuptohet edhe nenes time ia uroje 8 Marsin dhe gjitha nenave tjera te policeve sepse sikur te mos ishin ato, sot as ne nuk do te ishim ketu per t’i kontribuar shoqerise, mjedisit e shtetit tone..”

SHPËRNDAJE