Hetimet e brendshme në EULEX kanë përfunduar dhe si rrjedhojë Stefan Loren, ose shkurt Leo, shef i sigurimit personal të Ksavier But de Marnak, është larguar nga puna.

Lajmin ia ka konfirmuar medieve, zëvendës-shefi i EULEX-it, Andrew Sparkes.

Vendimi i shpejtë i Marnhac vjen pas publikimit të skandalit sipas të cilit Leo, kishte ofenduar stafin lokal shqiptar në baza etnike dhe fetare. Sparkes ka bërë të ditur gjithashtu se stafit që ka lajmëruar rastin u janë ndryshuar pozicionet në EULEX.

SHPËRNDAJE