Pse OKB dr.Rugoven e njihte për president shteti, kurse Thacin si përfaqesues? (Secrtary-General Meets with President of Kosovo dr.Rugova / SC UNO: Hachim Thaçi, Representative of the Kosovo authorities)

Preshevë, 18 qershor -Mediat kosovare diteve te fundit ishin kurreshtare te dinin pse ne seancen e fundit te KS te OKB-së presidentit te Kosovës Hashim Thaci ne pllaken e prezentimit nuk i shkruante Kosovë, por vetëm emri i tij ?!, shkruan agjencia e lajmeve  “Presheva Jonë” nga OKB

Pse OKB dr.Rugoven e njihte për president shteti, kurse Thacin si përfaqesues? (“SC UNO: Hachim Thaçi, Representative of the Kosovo authorities”)

Résultat de recherche d'images pour "ibrahim rugova mases"Ky detaj i kishte rene në sy jo vetem gazetareve por edhe q1ytetareve te cilet kane percjellur seancen e fundit te KS te OKB-së per Kosoven

Gjurmeve te ketij lajmi agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka kontaktuar zyrtare te OKB-së. Ata kane shpjeguar qarte se “Hashim Thacim nuk e njohim për president, thjesht ai per ne eshte nje përpaqesues nga Prishtina.”

Sikur Hshim Thaci ashtu edhe Vlora Citaku ne OKB jane prezentuar jo si president apo ambasadore qe del se ata kane folur ne emër te vet, e jo ne emer te Kosovës. Kurse, Rugova sa here vizitonte OKB-së apo zyrtaret e kësaj organizate trajtonin dhe e quanin si presdient i Kosovës. (“Secrtary-General Meets with President of Kosovo. Secretary-General Kofi Annan (right) meets with Ibrahim Rugova, President of Kosovo.”)

 

UN (OKB) te vetmin personalitet nga Kosova qe e quante president ishte dr.Ibrahim Rugova nga 5-6 kryetar qe deri tash ka pasur ky shtet

“Ne KS të OKB-së hyjne apo edhe flasin njerez nga vendet edhe qe sjane anetare te organizates sonë. Mbishkrimi i personaliteteve folese ne keto pllakata i vehet vetem vendeve anetare ne OKB-së” ka thënë zyrtari OKB-së për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë” duke shtuar se OKB nuk e njeh Thacin si president, Kosova ne punimet e KS te OKB-së merre pjese nen obrellen e UNMIK-ut.

Do shtuar se Përkunder kerkeses se ambasadres se Thacit ne Amerike Vlora Citakut drejtuar OKB-së per te takuar shefi e kesaj organizate nderkombetare, ne punimet e Asamblese per Gjithshme te OKB-se, nje kerkse e tille ishte refuzuar.

 

Rugova ishte edhe ndër personalitetet e para shqiptare që kishte vizituar OKB-në i pritur si president i Kosovës nga shefi i OKB-së 

Annan vizitoi Shqipërinë në ditët e vështira të vitit 1999 ku vizitoi kampet e refugjatëve kosovarë ne Kukës. Kurse Kosoven me 19 qershor 2012 ishte kjo je vizite e pare e nje sekretari te pergjithshëm te OKB-së në Kosovë, vizite kjo e cila nuk u mirëprit nga serbet e as nga ruset. Anna atebote u mirëprit nga i pritur nga nikoqiri dhe presidenti historik dr.Ibrahim Rugova dhe shefi u UNMIK-ut Bernard Kouchner, njofton agjencia e lajmeve “Presheva jonë”.

Dr.Rugova ishje persponliteiotm i pare dhe i vetem qe njihej nga OKB dhe nderkombetaret is president i Kosovës (“Représentant spécial du Secrétaire général au Kosovo (le « RSSG »), Søren Jessen-Petersen, de l’ancien commandant de la Force du Kosovo (la « KFOR »), le général Klaus Reinhardt, et du Président du Kosovo, Ibrahim Rugova”ka shkruar agjencia e lajmeve  “Presheva Jonë” nga OKB

Ish-Sekretari i Përgjithshëm i Kombeve të Bashkuarapër Kofi Anna ne bisede me gazetarit e “Presheva Jonë” duke folur për personalitetine  Rugoves ne vazhdim ka phuar se  ” ju shiptaret duhet t’i thuani Thenks Rugovës dhe Amerikës qe ju cliruan dhe qe sot e gezoni ket liri..” (“Le Secrétaire général a appris avec une grande tristesse le décès du Président du Kosovo, Ibrahim Rugova.  Il partage la douleur du peuple du Kosovo et transmet ses plus sincères condoléances à la famille du défunt.”)L’image contient peut-être : 3 personnes, texte

SHPËRNDAJE