berishaaaLideri i shqiptareve ne ballkan dr.Salih Berisha ne nje intrviste eksklzive per agjencine e lajmeve “Presheva Jone”  duke shprehur shqtësimet e tij per kete pjese te trojeve shqiptaret qe ndihen me se keqi ne Blalkan, ka kerkuar mobilizim te Tiranes dhe Prishtines “per ta shpetuar Luginen, sepse Beogradi nuk ka te drejte ta mbaje te  izluar shqiptaret ne Serbi as ne lufte e as ne paqë..larg procesve integruese, me politika diskrimunese ne kudnershtim me normat nderkombëtare..”

 

Tirana dhe Prishtina duhet te kenë projekte te perbashkëta për Preshevën

 

“Tirana dhe Beogradi duhet te ketë nje projekt te perbashkët për Luginen e Preshevës. Por, projekte te tilla te perbashketa për zhvillimin ekonomik dhe ndihmesa te studentëve, duhet të kete edhe asociacione te perbashketa ekonomike, shkencëtaresh, historianësh, kulturore e sportive siç eshte kombëtarja jonë, ekipi shqiptar multi-kombëtar, dmth i përberë nga shqiptare të gjitha viseve te Gadishullit Ilrik nga Jnaina deri ne Preshevë”

Se a mjafton gazhimi i Tirnes dhe Prisjtines zyrtare ne Luginenne Preshves, ne vazhdim liederi i bluve Berisha ka phuar se “Qeveria e Shqiperisë dhe ajo e Kosovës e kane obligim moral, kombëtar dhe kushtetues te përkujdesen dhe mbrojnë shqiptaret jashtë kufijve te dy ketyre shteteve te cilet jane viktimë e  politikave diskriminuese. Prandaj,  Tirana dhe Prishtina duhet t’i bejne thirrje autoriteteve të Beogradit të lënë mënjanë praktikat e vjetra albanofobe, të respektojnë pakicën shqiptare që jeton në trojet e veta etnike në Serbi dhe jep ndihmesën e saj në stabilitetin dhe zhvillimin e vendit. Prandaj une kerkoj mobilizim politik dhe diplomatik, para atij ushtarak, per ta shpetuar shqiptaret e Lugines se Presheves nga kthetrat serbe.”

 

Po opizita cka mund te bje per Presheven ? ne vazhdim z.Berisha eshte shpreur se “edhe ne si opozite i bëjme  thirrje shqiptareve të Luginës së Preshevës të mos provokohen në asnjë rrethanë nga ata, të cilët kanë vetëm një qëllim, të spastrojnë etnikisht komunat e tyre, t’i largojnë ata me një mënyrë apo një tjetër nga trojet e tyre etnike mijëra vjeçare..”

 

“Krahina e Presheves zona me diskriminuar ne Evrope. Serbi stop! A po ndalesh, a po te ndalim !..Serbia besoj se ka amrrur mesim nga Kosova. Pra, Serbia nese nuk nadalet ne posedojme mekanizma tjere, nderkombetare te cilat permes presionit do te shtyejne regimin e serbe te ndalit èoltika diskrminuese dhe të pastrimeve etnike ne Lugine, te cilat metoda u perdoren ngjajshme para vitit 1999 ndaj vëllezerve tane ne Kosove..” ka deklaruar ne fund kreut i opozite shqiptare  dr.Sali Berisha për agjencine e lajmeve “Presheva Jonë”

SHPËRNDAJE