1917 – K alindure Idriz Ajeti nga Medvegja, shkrimtar dhe akademik shqiptar

 

Ngjarje

* 1945 – Firmoset statuti i Kombeve të Bashkuara.
*1963 – John F. Kennedy flet fjalët e famshme “Ich bin ein Berliner” në një vizit në Berlinin Perëndimorë.
* 1976 – Hapet CN Tower, struktura e ngrihetur e lirë nga toka më e gjatë.
* 1979 – Muhammad Ali tërhiqet.
2006 – Republika e Malit të Zi bëhet anëtari i 192 i Kombeve të Bashkuara.
2006 – Zbulohet Kari sateliti natyror i Saturnit.

Lindje

1824 – William Thomson, fizikant anglez
1892 – Pearl S. Buck, letrae amerikane
1917 – Idriz Ajeti, shkrimtar dhe akademik shqiptar
1925 – Pavel Ivanovič Beljajev, kosmonaut sovjetik
1933 – Claudio Abbado, dirigent italian
1947 – Peter Sloterdijk, filozof gjerman
1956 – Chris Isaak, këngëtare amerikan

Vdekje

2009 – Michael Jackson, muzikant, këngëtar, autor, kompozitor, koreograf, prodhues dhe valltar amerikan
1994 – A. den Doolaard, shkrimtari hollandez

Festa dhe përvjetore

Dita Ndërkombëtare në Mbështetje të Viktimave të Torturës
Dita Botërore e Luftës kundër Drogës.

SHPËRNDAJE