pressssss111

Preshevë, Jane disa portale ne Serbi por edhe ne Kosove (fatkeqesisht) te cilat permes intervistave apo shkrimeve te agjencise se lajmeve “Presheva jone” perpiqen te bejne emer apo te ngrisin numrin e lexuesve, vizitorëve. Disa media serbe i kuptojme pse nuk citojne emrin e “Presheva jone’ ama ato kosovare nuk dime, veq asaj konkurencës, apo nese kan far marreveshje apo presioni nga Serbia apo qeveria kosovare (te cilat munde t i shantazhojne me ndonje reklame) per shkak panssherinse se mediumit te vetem shiptar ne ballkan. Ne fakt as ne s jemi “lule” jemi te nejnashëm, por vetme ne aspektin kombëtar !, thuhet ne nje reagim te agjencise se lajmeve “Presheva jonë” e cila funskion me gishtat eytre e jo si t’ja luajnë gishtat të tjeret.

 

Disa portale kosovare në krah të mediave serbe, ju pengon emri i “Presheva jonë” ?!

 

Per hire te korretkesise deh profesionalizmit B-92 kerkon falje nga “Presheva jonë” per Skenderbeun ne Nish..Korrigjon tekstin dhe fut burimin e cakt te nformacionit, perkuder censures te disa porteleve serbe. Pas B-92 edhe Juzne vesti kerkon flaje nga “Presheva jonë” dhe korigjojne trekstin..ato kosovare heshtin…

Me 2 korrik agjencia  e lajmeve “Presheva jonë” solli nje intervsite ekskluzive me kryetarin e KKSH-së Jonuz Musliun te tiulluar: Jonuz Musliu: “Skenderbeun” do ta vejmë edhe në Nish !.. intervisite kjo e cika sjhakto reagime dhe polemika duke  dridhur mbare Serbine dhe duke cmendur mediat serbe. Intervsita ne fjale e Mulsitu ne presheva Jonë” u u publikua nga mediat serbe por pa  cituar emrin e agjencise “Persheva jonë” dicka e pritshme, por jo e pritshme nga portalet kosovare te cilat e maren nga mediat serbe intervisten e Musliut duke nuk e cituar “Presheva jonë” sikur del se kane fare marrëveshje serkete  me koleget serbe ?!

 

Ne në fakt me intervsiten me Musliu nuk kemi bere asgje pos punes sone profesionale dhe kombëtare, Inervsita ne fjale ju eshte derguar me 2 kjorrik edhe mediave ne Kosovë, por asnjëra nuk e pa te udhes ta botojne?! pamvresishst se tema, intreviat ishte me karakter kmbëtar. I pengon apo jo emrri i Presheva jonë” deshmon shkrimi i ne emdiat serbe te cilat e kane marru inetrvsiten e Musliut dhene pë rajencine e lajmeve “Presheva jonë” ku thote se  (“Musliju traži da Skenderbeg dobije spomenik u Nišu“), Mediat serbe e publikuan, por pa cituar fare agjencine e lajmeve “Presheva jonë”. Te njejtin shkrim e kane botuar edhe disa media kosovare, disa me dije e disa pa dije (me copy-past) edhe pse këto inerviste ne shqip e kane pasur likun para 2-3 diteve ?!

 

Nga kjo del se portalet kosovare mezi presin te botojne dicka nga Presheva por duke marrur nga mediat serbe se dini fare mire se atu nuk e citojne “Presheva jonë”. Rreth emrin “Presheva jonë” redaksia ne bashke me shoqatat nderkobëtare (IFJ dhe Reporetrs sans froniteres) ju kemi  bere vërejtje  me shkim  mediave ne Begorad qe t’mos  fyejne shiptaret me gjuhen e Milooshevicit  si “Siptari” dhe t’mos e citojne agjencine e lajmeve  si “Nasha Presevo” por sikur mediat profesionaler qe nuk i pengon shqipja, si ne Zvicer dhe ne ne dit tjera boterore si “Presheva jonë”, ndryshe do te i hedhin ne gjyq për deformim të emrin zyrtar te nje mediumi dhe per  racizem ndaj gjuhës shqipe. Pra,  ishte ky “kercnimi” yne i drejtë, drejtuar kolegëve serbë!

Nuk eshte kjo hera  e pare qe mediat kosovare marrin shkrimet nga mediat serbe te cilat duketr s ekane marrveshje sekret eme to kunder “Preshva jonë”, nese kujtojme shkrimin e epara ca ditesh me titull:  Mediat serbe në panik: A do të kthejnë shqiptarët tokat e tyre deri në Nish?  (“Gde Su Granice Albanskog Bezobrazluka? Tvrde da je NIŠ njihov grad. Evo kako su prekrstili srpske gradove!“) te cilin shkrim mediat kosovare e kane marrrur nga gazeta serbe, por duke hequr emrin e agjencise s elajemeev “Presheva jonë” ?!preserb11

SHPËRNDAJE