Preshevë, 25 janar -Deputeti i vetëm shqiptar i Parlamentit të Serbisë, Fatmir Hasani, ne bje bisede për agjencin e lajmeve “Presheva Jonë” ka theksuar se shpreson që çështja e Luginës së Preshevës do të futet si pjesë e dialogut në mes Kosovës dhe Serbisë. Oferat e minsitrti kosvar Hoxhaj per te pefshire edhe shjiptaret er Preshves ne dilalgun e Brukselit, siq po ben Beogrdai me serbet e Kosovës, duket se mbten vetem fjalë. “Majft më me premtime.  Merrne Luginën ne Bruksel si pjesë e dialogut” ka thenë deputeti shqiptar ne Beograd Fatmir Hasani për “Presheva Jonë”

Hasani lidhur me dialogun dhe mospjesemarrjen e Presheves  ne ewkte proces ne Bruksel ka folur sotr edhe në emisionin “Info Box” të RTV Dukagjini, sipas te cilit  “treni i nisur nga Beogradi për në Mitrovicë, ka qenë provokim i palës serbe, për arsye se, sipas tij, nuk ka ardhur si pasojë e një marrëveshje ndërshtetërore.”

“Kemi dhënë deklarata për mediat në Beograd, ku kemi vlerësuar së ky tren është dashur të niset me marrëveshje ndërshtetërore, pa ikona dhe pa transparente…”, ka theksuar Hasani

Ai më tutje ka thënë se ai si deputet është më i padëshiruari në Parlamentin e Serbisë, i cili përbëhet nga gjithsej 250 deputetë.

Hasani ka thënë se ai si deputet do ta ngriste çështjen e bashkimit të Luginës së Preshevës me Kosovën, vetëm në rast se sipas tij, kjo ide i propozohet nga institucionet e Kosovës dhe Shqipërisë

SHPËRNDAJE