preshevaaaadeput1PRESHEVË, 30 qershor  -Deputetët Partitë shqiptare nga Lugina e Preshevës kërkojnë shkarkimin e kryetarit të Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë Zoran Stankoviç për skak ngcjeve dhe vazhdimit të politikave diskriminuese në tri komunat shqiptare (Mevegjë, Bujanoc dhe Preshevë) në Serbinë Jugore, ka mesuar agejncia elajemeev “Presheva jonë”

Se vërtetë Zoran Stankovic eshte bërë persona nona grada për Luginën e Preshevës, lidur me këtë  dy depuetet”shqiptare nga Presherva i kane deruar letër kryemisnitrit serb Aleksander Vicci nga i cili kërkohet me kembëngulje largimin e tij nga funkisoni, sepse nga ardhja e tij në ektë funkiosn, Lugina e Preshevës gjthcka ka stagnura  dhe ka marrru teposhtëzen

Rreth këdaj kerkese dy deputetët shqipare nga Lugina e kanë poptencuar edhe në takimin e fundit me kryeministrin serb Vucici, nga i cili eshte kërkuar që të zëvendohet Zoran Stankoviç, dhe ne vend të ketij ish-ushtaraku  të emërohet dukush me profesional me një ndikim të fortë politik.

“Kjo do të thonë se mund të jetë një ministër në qeveri. Në kryetarit aktual të Trupit koordinues Zoran Stankoviç ka asnjë ndikim politik është treguar në të kaluarën dhe ne nuk jemi të kënaqur me punën e tij pasi ai është kreu i Trupit koordinues..” ka dekalriar deputeti Shaip Kamberi

Kamberi ka shtuar se situata e shqiptarëve Luginëne  Preshevës në është shumë e vështirë dhe se deputetët kërkuan që në një nga seancat e  paralemtnit të Serbisë të diskuton mbi gjendej në Luginë.

Kurse deputeti tjetër Riza Halimi ka phuar për “Presheva jonë” se “Qeverisë së re serbe i kemi dhënë sygjerim konkret se në krye të Trupit Koordinues për Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë nuk mund t ejetë më Zoran Stankovic, por ndokush ministër nga partita progresite (SNS) i cili ka fuqi politike për të zgjidhur problemet e gumbulluara në Luginën e Preshevës. Situata eshte urgjente dhe me këtë nuk duhet humbur kohë në këtë drejtim..”

Sipas Halimit, ne do të vazhdojmë të insistojmë që Trupi Koordinues të filloj të kryej atë për çka edhe është krijuar para 14 viteve ose më mirë t’mos ekzistoj fare.

SHPËRNDAJE