Se nuk është këshilltare e Jeremcit e dëshmon edhe vet znj.Clamy-Rey në një ntervistë për mediat zvcerane.   “Statusi i këshilltarit nuk është formale, unë thjesht do të jem pjesë e një grupi të kontaktit, ku Vuk Jeremiç do të vizitojë kur ai dëshiron” tha të enjten Micheline Calmy-Rey ATS, duke konfirmuar një raport Radio DRS, transmeton “Presheva Jonë”

 

Calmy-Rey nuk është këshilltare e Jeremicit, por e Grupit të Kontaktit në  AP të OKB-së

New-York, 20 shtator/ONU

Micheline Calmy-Rey nuk është këshilltare e Vuk Jeremic që do të këshillojë dioplomati serb jeremiq i cili sivjet, sipas radhës gjendet kyretar i AP të OKB-së. Znj.Camy-rey eshte këshilltare e Grupit të Kontaktit të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, ku Jeremic mund të kërkoj këshila nga ky grup i kontaktit ku bën pjesëe dhe znj.Clamy-rey. Prandja, mediat kan keqinterpretuar se zn.Clamy Rey eshte këshilltare e Jeremcit, që në fakt Jeremic mund të eroj këshilla ngaznj.Clamy-rey..” i ka deklaruar  sot agjencisë “Presheva jonë” një bashkëpunëtor i afërt i znj.Calmy-rRy qe e shoqëron në Ney York i cili deshi të mbetet anonim.

 

Madje autoritet e Benrës dhe ata në OKB kanë shjeguar se zbn.Clamy Rey, ish-shefe e dipomaic¨se zvcerane “do të këshillojë në një grup kontaktues, ku presidenti i ri i Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, ish-Ministri serb i Punëve të Jashtme Vuk Jeremiq mund të kerkoj këshilla nga diplomtja zvcerane..”
Se nuk është këshilltare e Jeremcit e dëshmon edhe vet znj.Clamy-Rey në një ntervistë për mediat zvcerane.   “Statusi i këshilltarit nuk është formale, unë thjesht do të jem pjesë e një grupi të kontaktit, ku Vuk Jeremiç do të vizitojë kur ai dëshiron” tha të enjten Micheline Calmy-Rey ATS, duke konfirmuar një raport Radio DRS.

SHPËRNDAJE