bujnnBUJANOC, 27 korrik -Në hyrje të Bujanocit, valo flamuri i qeverisjes vendore bashke me mbishkrin në gjuhën shqipeu ruon  mirseadhje  diaspores shqiptare në punojnë jashtë vendit. Bujanoci uron mireseardhje diaspores shqiptare vetem shqip, qe mediat serbe pak nervoz er paskan quajtur skandaloze. Por keto media asnjehere nuk kane reaguar pse ne Beograd nuk eshte shkruar ne shqip kurre mirseardhje,  me fat Bajrami apo me fat Viti i Ri per 100.000 mije shqiptaret e apo 250.000 shqiptaret ne Serbi perfshire ketu edhe ata te Luginen se Presheves

Në vazhdim mediat serbe kane raportuar Bujanoc, duke ju referua disa shifrave spekulative se prej 43,300 banorë, nga të cilat 55 përqind e shqiptarëve, 34 për qind serbë dhe shtatë për qind të romë. Madej mediat serbe kane sygjerua pushtetin lokal qe heave tjera te shkrujane ne tri gjuhe apo katra. Kurse, autoriteritet lokale te Bujanoci  kane deklarua per Presheva jone se mungojne mjete financiare nga Beogrdai per te shkruar afishe ne tri gjuhë dhe se keto mbi shrkimet duket se jane financuar nga vet bashkatdhetaret

SHPËRNDAJE