Oficeri i larte ushtarak nga atasheu i suedez z.Bjorn Torstenson sot ka qësdnruar në Preshvë, u ehstë tkaur me ky<retarin ekomunës së Preshvës Ragmi Mustava. Më apstaj z.Torstenson, ka tgkuar në zyrëne BDL-së edhe kyretarin e kësaj aprtie z.Skendenr Destani.

Preshevë, 16 qershor / AIK-Presheva Jonë

Sot në komunën e Preshevës qëndroi Atasheu ushtarak nga Amasada e Suedisë ku u takua me Kryetarin e Komunës z.Ragmi Mustafa. Tema e bisedës ishte rreth zhvillimeve politike e gjendjes ekonomike si dhe të sigurisë në rajonin tonë. Gjithashtu Krytari i Komunës  Ragmi Mustafa si dhe koordinatori i zyrës për të rinjë Avni Aliti me ftesë të Ambasadorit z.Michael Davenport të  Ambasadës së Britanisë së Madhe në Serbi me rastin e ditëlindjes së Mbretëreshës Elizabeta II, do të marrin pjesë në ceremonin festive në Beograd, kanjoftuar kabineti i kryetarit të komunës, Preshevë.

Në tè njejtën ditë gjatë qëndrimit në Preshevë atasheu ushtarak (Defence Attache) i ambasadës Suedeze në Beograd , z.Bjorn Torstenso është rputur edhe nga lideri i BDL-së në zyrën e Bashkimit Demokratik të Lugines n ,të cilin e priti Kryetari i partisë z.Skender Destani, njo fton shërbimi informativ ii kësaj partie. Në një atmosferë të ngroht z,Destani e njohtoi z.Torstenson me situaten aktuale politike dhe të sigurisë si dhe me politikat ekonomike e sociale që mbretrojnë në Luginën e Preshevës ,dhe mosgatishmerinë e kësaj qeverie, qe të zhvilloj këtë rajon naspektin socio- ekonomik si parakusht  edhe i zhvillimeve dhe vancimve të procesve tjera politike, arsimore e kulturore.Në këtë takim vend të posacëm zuri edhe cështja e braktisjes së qytetareve tane ne vendet perendimore si dhe  kerkesat e tyrë për azil ne vendet evropiane si rtezultata i mospersktivës në vendlindje.

 

 

SHPËRNDAJE