Armand Duka pa dyshim është një personalitet i shquar që e ka bërë Shqipërinë të ndjehet krenare dhe të respektohet në botën e futbollit ndërkombëtar. Rizgjedhja e tij si anëtar i Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s, në Kongresin e djeshëm në Lisbonë, është një triumf i jashtëzakonshëm për futbollin shqiptar në përgjithësi dhe dëshmi e vërtetë e suksesit që ai ka arritur si lider në fushën e futbollit.

Duka është një kampion i vërtetë i futbollit, që e ka udhëhequr FSHF-në dhe klubet shqiptare me profesionalizëm, vizion dhe zell. Ai ka bërë çdo gjë që është në fuqinë e tij për të përmirësuar infrastrukturën, organizimin dhe cilësinë e futbollit në Shqipëri dhe rajonin e tonë. Nën udhëheqjen e tij, Kombëtarja e Shqipërisë ka shkuar për herë të parë në Kampionatin Evropian, derisa kryeqyteti shqiptar e ka organizuar finalen e UEFA Conference League, gjë e cila shënon një sukses të madh për një vend të vogël si Shqipëria.

Por Duka nuk është thjesht një lider i suksesshëm, ai është një njeri i vërtetë i futbollit, që e ka bërë çdo gjë me pasion dhe zemër. Ai ka mbështetur trajnerët dhe talentet e rinj dhe ka bërë të mundur që të gjithë të kenë mundësi të luajnë dhe të zhvillohen në fushat e futbollit të cilat me vizionin e tij, FSHF i ka ndërtuar dhe i ka rregulluar me kujdes.

Përveç suksesit të tij në fushën e futbollit, Duka është gjithashtu një mbështetës i palodhur i komunitetit të futbollit shqiptar dhe atij rajonal. Ai ka bërë shumë për të ndihmuar federatat e tjera të rajonit, veçmas Kosovën dhe Maqedoninë e Veriut, nëpërmjet programit “HatTrick”, ku është zëvendëspresident i komisionit.

 

Me rizgjedhjen e tij në Komitetin Ekzekutiv të UEFA-s, Duka po bën histori dhe po e bën Shqipërinë të ndjehet krenare dhe të respektuar në arenën ndërkombëtare të futbollit. Ai është një lider i vërtetë i futbollit, që e ka bërë të mundur për të gjithë shqiptarët të ndjehen krenarë dhe të frymëzohen për të arritur ëndrrat e tyre në fushën e futbollit. Duka është një shembull i jashtëzakonshëm për të gjithë, duke u bërë simbol i suksesit në botën e futbollit. Në tërë karrierën e tij në futboll, Armand Duka ka shfaqur një nivel të rrallë të kompetencës dhe vizionit për të bërë ndryshime të mëdha dhe pozitive. Ai ka punuar shumë për të bërë futbollin një sport të ndershëm dhe të integruar në shoqërinë shqiptare, duke ngritur cilësinë dhe duke e bërë atë të aksesueshëm për të gjithë.

Në rolin e tij si president i FSHF-së dhe si anëtar i Komitetit Ekzekutiv të UEFA-s, Armand Duka ka bërë gjithçka që ka qenë në dorën e tij për të mbështetur dhe për të rritur futbollin në Shqipëri dhe në të gjithë rajonin e Ballkanit. Ai ka investuar në infrastrukturë, duke ndërtuar stadiumin modern “Air Albania”, si dhe duke ndërtuar fusha të reja futbolli në të gjithë vendin. Ai ka përqendruar vëmendjen e tij në trajnimin dhe edukimin e futbollistëve dhe trajnerëve, duke i mbështetur ata në mënyra të ndryshme.

Të mos harrojmë se Armand Duka ishte edhe zë i fuqishëm i Kosovës në procesin e anëtarësimit në UEFA e FIFA, teksa vazhdoi t’i qëndrojë afër gjithmonë proceseve të zhvillimit dhe progresit në Kosovë nën drejtimin e presidentit aktual, Agim Ademi.

Prandaj, votimi i tij nga 45 federata evropiane nga gjithsejt 55 në UEFA, nuk është asgjë tjetër veçse një vlerësim për punën dhe personalitetin e tij. Duka ka treguar se suksesi mund të arrihet nëpërmjet punës dhe përkushtimit, duke ecur në rrugën e vështirë të rritjes së futbollit shqiptar dhe ngritjes së tij në nivelin ndërkombëtar.

SHPËRNDAJE