Një zvicerane sikur i be saqi mbi kokë, kur ka mësuar se ajo divorsohet nga njeriu i cili vdiq më shumë se dy vjet më parë. Në fakt ai ishte burri i saj, ka shkruar sot shtypi zviceran.

“Ky është një rast të veçantë, specifik , një grumbullim i rrethanave të çuditshme.” Ka phuar për emdiat  avokat Virgines. E befgasueshme, në nëntor të viti 2011, klienti i avokatit ka pranuar një divors me aplikim të  njëanshëm ku ish-burri i saj, një shtetas francez kishte vdekur në qershor 2009 !

 

“Jam e tronditur.. është dashur të më njoftohet me kohe e jo tash pas dy vite e me shume  nga tregjedia..” i ka thënë avokatit Virgjinia e martuara e të vdekurit.  kur ka kuptura se pas dy vitesh nga vdekja e i tij dhe qysh tash divorsohet ?! Ky konfizion administrativ ka shkaktuar telashe tek autoritete Valisit (VS)  sidomos tek zyratrërët e Fletorës Zyrtare  dhe kush nuk i bie n’fije këtij ngatërrimi … Kjo aferë ende nuk eshte e qartësuar se Vigjinia mbetet një grua e martuar apo e vejë?!  “Normalisht, mendoj se gjyqi  duhet të vanojë divorsin që t’i kthehet statsui i Virjginisë si evesë, por edne asgjë nuk ka përfunduar..” se eshte ketu cështje (vuajtje) dashurie, profitimesh  nga i burri saj apo fare ngatrrese, kush nuk mund t’i bije në fije…..por këtu vetëm një gjë dihet se pamvarisht nga statusi i Virgjinisë.. e martuar apo e vejë, për momentin ajo askë nuk ka në krevat për t’u nxerë në ket  kjamet dimri…më tha një kolegë derisa shkruaja keto rreshta.,,

SHPËRNDAJE