Beogradi nuk organizon zgjedhje lokale  më 6 maj të ketij viti në mjediset me shumicë serbe në Kosovë, njofton sot agejncia informative frabncezer-AFP. Sipas kesaj agjencie « UNMIK ka refuzuar të implikohet në këto zgjedhje. Ka dekalruar nje burim zyrtar», raprton agjencia ifnromative « Presheva Jonë » .  

 

beograd, 16 prill / AFP

“Ne kemi prnaur një përgjgijie negative nga ana e UNMIK-ut mbi organizimine  zgjedhjve loklae serbe në Kosovë dhe për ketëSerbianuk organizon”  ka dekaluar minsitri serb për Kosovën Goran Bogdanovic për Ttanjug,  shrkuan në vazdhim AFP.

 

 

Në mars,  Beogradi kishte shtruar kërkesën pran misonit të OKB-së në Prisjhtinë (UNMIK) për të mundësuar mbajtjen e këtyre zgjedhjeve serbe edhe në territzorin e e Kosovës, e cila në 17 shkurt të vititi 2008 kishte shpallur pavarësinë e saj. Por UNIMIK ju është përtgjigjur Beogradit se për shkaqe të rrethaneva nuk është në gjendje të ndihmojë e as të organizojë këto zgjedhje serbe në Kosovë, rapoton AFP.

 

Rreth ketyre qëdnrimeve më të reja minsitri serb Bogdanovic ka theksuar se “përkundër asaj se Beogradi nuk do të organizojë zgjedhjet në Kosovë, kjo nuk don të thotë se insitucionet serbe kanë tradhtuar serbët e Kosovës ” i cili vend nuk eshte njohur ende nga Serbia si shtet, përfundon agjencia franceze.

SHPËRNDAJE