Thomas Suarez është vetëm 12 vjec dhe i duhet ende një vit për t’u regjistruar në Facebook, që moshën më të ulët e ka 13 vjec. Por kjo nuk e ka penguar 12-vjecarin që të zhvillojë softueret e tij, madje të ngrejë edhe një shoqëri zhvillimi softeuresh për iPhone, iPad dhe iPod Touch të quajtur CarrotCorp.

http://www.botasot.info/img/ThomasSuarez.jpegSuarez, nga South Bay i Kalifornisë, ishte i ftuari special për mbajtjen e një fjalimi në një konferencë për teknologjinë dhe programimin. E në fjalën e tij, 12-vjecari nuk zhgënjeu aspak.

“Fëmijët që duan të mësojnë violinën, marrin leksione muzike, fëmijët që duan të luajnë futboll shkojnë stërviten në një skuadër futbolli. Por cfarë duhet të bëjën ata që kanë dëshirë të programojnë? Të programosh një lojë është e vështirë, pasi pjesa më e madhe e fëmijvë nuk dinë kujt t’i drejtohen, pastaj s’është se ka edhe shumë prindër programues”, tha në fjalën e tij gjeniu amerikan.

Thomas pranon se idhulli i tij është Steve Jobs, dhe jo rastësisht e quajti kompaninë e tij të zhvillimit të softuereve Carrot (karrotë) Corp, frymëzuar nga Apple (mollë) e idhullit të tij, Jobs.

Dy prej aplikacioneve të 12-vjecarit për iPhonë gjenden tek iStore. I pari quhet “Earth Fortune”, një program që jepet falas e që tregon planetin Tokë me ngjyra të ndryshme, ndërsa aplikacioni i dytë është një lojë e titulluar “Bustin Jieber”, në shitje për 0.99 cent e që vë në lojë këngëtarin kanadez, idhull të adoleshentëve, Justin Bieber.

SHPËRNDAJE