L’image contient peut-être : 6 personnes, personnes assises et intérieurLideri shqiiptar nga Novi Pazari Muamer Zukorliç vizitoi Preshevën dhe u pajtua me kyretarin e Preshves Sqhiperim Arifin për intensfikimin bashkëpunimin dhe afrine me te madhe mes Lugines se Preshvës dhe Sanxhakut

 

Presidenti i Drejtësisë dhe Pajtimit, Muamer Zukorliç i njhur si nje lider shqiptar ne Sanaxhak ka vizituar sot kryeqytetoine Luginës,  Preshevën i pritur nga i pari i kesaj komune Shqipërim Arifi, me cilin rënë dakord në parim, bashkëpunimi me një fokus në përbërjen e ardhshme të Parlamentit, vizitoi Medresesë dhe të punojnë në ndërtesën e re të Universitetit Ndërkombëtar, njofton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

Ngas ky takim Arifi dhe Zukorliç, ne vazhim kane biseduar mbi problemet specifike me të cilat ballafaqohen komunat, por edhe një mori të gjëra pozitive dhe projekte që janë arritur gjatë qëndrimit të tij në pozitën e njeriut të parë Preshevës.

Presidenti Zukorliq ofruar miqësinë e sinqertë dhe partner të qëndrueshëm i cili do të ofrojë ndihmë kudo që është e mundur, dhe kjo është, tha ai, është i arritshëm vetëm nëse pala tjetër ka një partner të vërtetë dhe bashkëbiseduesin me të cilin ajo mund të realizohet.

“Deputetin e njoftuam mbi kronologjinë e zhvillimeve politike nga viti 2016 e këtej,problematikat me të cilat përballemi në mënyrë të vazhdueshme në sferat që preokupojnë qytetarët tanë, filluar nga infrastruktura, zhvillimi ekonomik, arsimi, të drejtat e njeriut etj, që pak a shumë i përjetojnë në mënyrë të njejtë edhe boshnjakët e Sanxhakut…” ka thne kyretari i Preshves Sqhiperim Arifi.

Sipas kryetari Arifi “nisur nga fakti që problematikat e lartëcekura janë të ngjajshme në të dy regjionet, me z. Zukorliq u dakorduam që në të ardhmen të kemi një bashkëpunim më intensiv, në mënyrë që kërkesat ndaj nivelit qendror të jenë më të zëshme dhe gjithëpërshirëse.”

Agjencia e lajmeve “Presheva Jonë” ka mesuar se takimi Zukorliq dhe Arifi ka përfunduar një marrëveshje në parim për bashkëpunim me një fokus në bashkëpunimin në seancën e ardhshme të Parlamentit, dhe detajet do të shtohet, do të përcaktohen në të ardhmen.

Zukorliq në Preshevë pastaj vizitoi Medresesë dhe vizitoi punimet në ri ndërton University Internacionog, e cila është zakonisht në bazë dhe selia e të cilit është në Novi Pazar.

SHPËRNDAJE