Preshevë, 22 mars -Studentët e arrestuar para RTS flasin për spéionimin e mediave në interes të regjimit skruan sot gazeta serbe Danas”, transmeton agjencia e lajemeve “Presheva Jonë”

Perballë e ndërtesës së Radio Televizionit të Serbisë (RTS), publikut ju drejtuan studentët të cilët u arrestuan të dielën për të marrë pjesë në protesta “një nga pesë milionë”, dhe tha se protestat paqësore duhet të vazhdojë përballe regjimit diktaturial.

Si përcolli N1, studnetet nga fakluteti juridik Stefan Novakovic dhe student ai i Shkencave Politike Stefan Simic shtuan se media të afërta me regjimin e Presidentit të Serbisë po propagandon, duike u paraqitur si çlirimtar e madhe e të rinjve?!..

“Makinë E gjithë media që punon në interes të regjimit është përpjekur t’i spionoje gjoja Aleksandar Vuçiq na qenka nje çlirimtar i madhe e të rinjve, dhe se ne jemi të lënë në baltë nga opozita dhe për shkak të kësaj – për shkak se ata po na përdorin për poena politike – ne ftojmë të rinjtë për ne bashkohet të shtunën sepse duam vetëm drejtësi dhe një shtet normal..”, tha Stefan Novakoviç.

Studentët thanë se as qeveria e as opozita nuk bënë të mjaftueshme për të rinjtë, por ata ftuan studentët që të bashkoheshin me ta në protestat e ardhshme. Ata njoftuan gjithashtu pjesëmarrjen në “Ditarin e Lirë të Serbisë”.

Kur u pyet nga një gazetar i Studio B me të cilat ligji ka hyrë në shërbimin publik, studentët u tha se në hyrje të RTS nuk ishte asnjë policinë apo nga ata te sigurisë, dhe se gjatë hyrjes dhe qëndrimit në televizion nuk kem ik veretjur konflikte as incidentet.

Tju perkujtojme se 18 persona u arrestuan gjatë fundjavës për të marrë pjesë në protesta, të cilat u mbajtën të shtunën dhe të dielën, sipas të dhënave zyrtare të MUP-it serb tetë të arrestuar për krime të kryera.

SHPËRNDAJE