ittddPordenone, 13 nentor -Nje gjkyte italiane në San Vito al Tagliamento (krahina Pordenone) ka dënuar sot nje shqiptare 40-vjeçar me katër muaj burg, por u zëvendësua më pas gjobë verdiktin prej 30.000 euro për refuzimin për të hequr nikabin e saj (“In municipio col niqab, condannata a 30.000 euro di multa 40enne albanese“) shkruajnë mediat italiane, transmeton agjencia e lajmeve “Presheva Jonë”

“Ju eshte kërkuar ne menyre te perseritur qe shqiptarja ta rrespektoj ligjin.  Por verejtjet ndfaj nuk kishin prodhuar ndonjë rezultat..” ka thenë  Antonio Di Bisceglie

Mesohet se gruaja shqiptare  40-vjecare e cila jeton në San Vito al Tagliamento që nga viti 2000 dhe në vitet e fundit ka marrë shtetësinë italiane – ka qëndruar gjithmonë nga qëndrimin e saj dhe vazhdoi të veshin nikabin, duke refuzuar për të hequr velin e plotë të lidhura me traditën fetare myslimane.

Pra sot, në përpjekje për t’i dhënë fund kesaj historie të pabesueshme i la ne dore  gjykatësit te  Pordenone Alberto Rossi, i cli nenshklroi denimin e shiptares rezidente në Itali me 30.000 euro gjobë.

Gruaja, në fakt, u qëndroi me kokëfortësi me qëndrimin e saj, duke i detyruar personelin e policisë lokale, që u kanë folur kur polemika rritej përtej nivelit per rrezik.

SHPËRNDAJE