Preshevë, 1 shkurt  -Policia serbe në vendkalimin kufitar të Horgoshit (Serbi.Hungari) në dy raste të ndara kanë zbuluar mbi 22 kilogram drogë, njafton agjencia e lajmeve “Predsheva Jonë” duke ju referuar njftimevbe te doganierëve.

 

Si eshte mundur policia e Shqiperi dhe Kosovë t’mos e “shofin” drogën ?, kur ajo erbe e gjenë?!

Mbi 8 kg. droge  marihuanë janë pakur në dalje të Serbisë ngha nje ontroll rutzinor ne ne BENZ   me targa të Shqipërisë me të cilën po udhëtonin familja tre antarëshe (prinderit me një fëmije) po udhëtonin tranzit Malit të Zi dhe Serbisë drejt Budapestit.

Ne te enjten dite po ashut polcia ka ahsur ne drogë  në veturën “Daimler Chrysler” me targa të Shqipërisë, që po udhëtonte tranzit permes Kosovës drejt Italisë një mesoburr L.R (30) me gjithe “gruan” e tij K.V. (30)  Në makine  e tyre në prag policia ka gjetur 13.6 kilogram droge  (marih.) të paluar në 13 paketa. Sipas agjencise së lajmeve “Presheva Jonë” kjo nuk eshte hera e pare qe policia serbe konfikson droge nga Lazaratit  të Shqiperisë. Vetem ne  vitin kalauar ka komnfiksuiar mbi 100 kg droge nga shtetas shqiptare per te cilet rruget e Serbise jane te preeferueshme per trafik droge.

Si eshte e mundur policia e Shqipërise dhe ajo e Kosoves nuk e pa drogën e cila ju kaloi para hundëve?!, kur ajo erbe e gjenë?! Nga kjo  a mund të thuhet se droga ne perendim permes Serbisë bashkepunim me mafian dhe policine ne doganat shqitare dhe kosovare po bartet pa problem ?

 

SHPËRNDAJE