Organizimi i këtij evenmenti kulturor i fotgrafive me karakter ndërkombëtar është edhe një ukses i radhës KKSH në përkrahje të vlerave artistike. Ky konkurs ndërkombëtar i fotografisë artistike organizeht në Shtëpinë e Kulturës ,,Abdullah Krashica“në Preshevë nga data 19.11.2011

Kushtrim MALIQI


Preshevë 8 nëntor/ AIK-Presheva Jonë

“PreFoto” konkursi ky i parë i llojit të vetë i cili kohë më pare kishte paralajmëruar gjithë  dashamirët e fotografisë, se po organizon një event me përmasa mjaftë të mëdha,duke pasur këtu parasyshë se të drejtë pjesëmarrje kanë të gjithë të apasionuarit e fotografisë pa marrë parasyshë përkatësinë etnike. Art dashësit kan dërguar mbi 150 fotografi të ndryshme  nga shumë vende të botës në adresë të organizatorit Edon Agushit por në konkurim janë vetëm fotografët e këtyre shteteve si : Turqia, Kosova, Korea e Jugut, Egjipti, Serbia, Kanada, Maqedonia, Shqiperia, Malajsia, Mali i Zi, SHBA, Holanda, Kroacia dhe India që kanë hyrë në garë.
Organizimi i këtij evenmenti kulturor i fotgrafive me karakter ndërkombëtar është edhe një ukses i radhës Keshilli Nacional Shqipetare në përkrahje të vlerave artistike


Fotografia në të shumtën e rasteve nuk përfaqëson thjeshtë vetëm atë të cilën e sheh syri i njëriut, por ajo përmes ngjyrës, formës dhe madhëris së objekteve shpesh herë shprehë anën mistike të vetë jetës tonë. Përveç kësaj, fotografia mundë të jetë pjesë e gjallë e cila dokumenton më së miri traditën dhe kulturën e popullit tonë autokton ndër vite në këto treva Preshevë, Bujanoc e Medvegjë.


Kemi fatin që ky event kaq i rëndësishëm të mbahet në Luginën e Preshevës, në një vend ku mungojn evenimentet kulturore,dhe për këtë pa dyshim duhet falemderuar Këshillin Nacional Shqipëtarë i cili edhe një herë po tregon interesimin e saj që në një far forme të përmbush sado pak misionin e saj,për qka edhe është formuar,pra për të zhvilluar apo avancuar sektore të rëndësishme të jetës së qytetarëve në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë,në këtë ra
st në sektorin e kulturës.


 Për përkhrahjen që na kanë ofruar i falemderojme parnerët tanë, Konkursi ndërkombëtar i fotografisë ‘‘Fokus‘‘ nga Fieri, Festivali i filmit “First Step” nga Tirana, Visuals Advertising nga Prishtina, Grupi artistik PreshevArt, agjencinë “Presheva Jonë”si përkrahës mediatik si dhe Foto-Video Edoni Color , dhe Këshillin nacional Shqipëtar, që pa ndihmën e këtyre nuk do të ishte realizuar ky event.
Ndërsa konkurentët që kanë fituar të drejtën për të hyrë në rrethin e ngushtë janë këta:
 
Abelant Zahiri – (Sërbi)                     
Anto Bakovic – (Mali zi)     
Albert Salihu – (Sërbi)                                                      
Agron Beqiri – (Kosovë)                   
Alfred Gjoka  -( Kosove)
Arben LLapashtica – (Kosovë)
Arben Shala – (Kosovë)                             
Arbnore Lumi – (Kanadë) 
Argjend Xhelili – (Sërbi)                                  
Avni Pantina – (Kosovë)  
Bardh Mehmeti – (Sërbi)              
Besmir Pylla – (Shqipëri)
Bled Zhagrova – (Kosovë)                                
Boris Vargovic – (Kroaci)                                       
Branko Mihajloski – (Maqedoni)
Elvis Dako – (Shqipëri)
Eroll Bilibani – (Kosovë)
Ervin Cala – (Shqipëri)
Evgeniya valtcheva – (Holandë)                                  
Fatlind Tomini – (Maqedoni)
Fatmir Trashani – (Shqiperi)
Florinda Zonja – (Shqipëri)
Jeta Qerimi – (Maqedoni)
Kastriot Dervishi – (Kanadë)
Korab Kusari – (Kosovë)  
Gledis Bica – (Shqipëri)                                                                                                                  
Latif Hasolli – (Kosovë) 
Lavderim Arifi – (Sërbi)                 
Leart Hajrullahu – (Sërbi)
Leonita Fejzullahu – (Sërbi)
Liburn Rashiti – (Sërbi)   
Luis Jazxhi – (Shqipëri)              
Majlinda Shefkiu – (Kosovë)
Mehmed Azizi – (Sërbi)        
Mirel Gjyzari – (Shqipëri)                   
Moataz Soliman – (Egjypt)
Murat Sayginer – (Turqi)
Murat Yilmaz – (Turqi)
Naim Shala – (Kosovë)                             
Orsola Mema – (Shqipëri) 
Qendresa Lajqi – (Kosovë)
Reard Gjermani – (Shqipëri)
Redion LLupi – (Shqipëri)                          
Rina Kololli – (Kosovë)                         
Rrezeart Galica – (Kosovë)                                  
Sanyam Bajaj – (Indi)      
Samir Shahini – (Sërbi)                        
Sen Hung Kien – (Malajzi)                           
Shkëlzen Rexha – (Kosovë)                  
Shqipe Hajredini – (Kosovë)                       
Taeyi Hong – (Korea e Jugut)
Vjola berdellima – (SHBA)
Xheni Cuni – (Shqipëri)

SHPËRNDAJE