hoxhxhaasBernë, 9 nëntor  -Radio Televizioni Shtetor Zvicerane (DRS-RSI) ka raportuar duke cituar fjalet e  Ministrit josovar  Hoxhaj se “Qeveria e Kosoves eshte e gatshme të emëroj një rruge apo shesh në kryeqytet me emrin Micheline Calmy-Rey”. Mediat zvicerane kane shkruar se ky propozim doli nga agjencia e lajmeve “Presheva jonë” qe kishte pasur jehone te madhe ne televizionin shtetëror zviceran dhe mediat tjera te keitj vendi (Kosovo will einen Platz nach Micheline Calmy-Rey benennen. Die kosovarische Regierung hat einen entsprechenden Vorschlag der Nachrichtenagentur «Presheva Jonë» akzeptiert.“, “Calmy-Rey aura une place à son nom à Pristina“) si deh ato kosovare dhe eshtë perkrahur sa nga qytetaret po aq edhe  nga qeveria e Kosovës dhe vete nga ministri Enver Hoxhaj gjatë vizitës së tij të fundit në Berne.

 

“Ein Platz für Calmy-Rey im Kosovo”  – Ministri Hoxhaj gënjeu Zvicrën për emrin e një rruge që do ta mbante «Michelin Calmy-Rey»

Presidentja e Konfederatës Micheline Calmy-Rey, e cila bere shumë për shqiptaret  para, gajte de pas clrimit te Kosoves deri ne njohjen e saj nga qeveria helvetike. Do perkujtuar se me iniciativen e diplomates zvicerane Micheline Clamy-Rey, ambasadori i saj ne KS te OKB-së (Peter Maurer) për here te pare ka permenden fjalën pamvarisë për Kosovën.

Qeveria e Prishtinës në fakt është shprehur në favor, nga pikëpamja parimore me një propozim që ka bërë agjencia “Presheva Jonë” me qendër në Gjenevë.  Sipas ministrit të jashtëm kosovar, këshilltarja federale e meriton një mirënjohje të tillë për rolin e luajtur në favor të pavarësisë së Kosovës.

“Pëlqimin për këtë akt, sipas medieve në fjalë, e ka dhënë ministri kosovar i punëve të jashtme, Enver Hoxhaj, duke pranuar kështu propozimin e ardhur nga agjencia e lajmeve “Presheva jonë” me seli në Gjenevë.” ka shkruar nje portal albininfo në shkrimin e saj te tiulluarKosova do të ketë sheshin “Micheline Calmy-Rey”!”
Përgjegjësi i diplomacisë kosovare Enver Hoxhaj ka deklaruar se ideja “është e mirë, sikurse është pozitiv fakti që agjencia e ka shpallur zonjën Calmy-Rey personalitet të vitit”.

Pëlqimin për këtë akt, sipas medieve zvicerane e ka dhënë ministri kosovar i punëve të jashtme, Enver Hoxhaj, duke pranuar kështu propozimin e ardhur nga agjencia e lajmeve “Presheva jonë” me seli në Gjenevë.

Në intervistën e dhënë për këtë agjenci, ministri Hoxhaj e ka quajtur “ide të mirë” këtë propozim. Ndërsa si vend ku një shesh mund të merrte emrin e presidentes dhe ministres së jashtme të Zvicrës mund të ishte edhe Theranda (Suhareka) ku është dhe selia e misionit të Swisscoy, njoftonë TV zviceran, Tribune de Geneve, 20 minutes, Zurichen Zeitung etj…

Është kjo hera e dytë e ministrit kosovar te vizitoj Bernën zyrtare, pas asaj të 11 nëntorit të viti 2011 te pritur nga ish-diplomatja helvetike Micheline Calmy-Rey. Atëbotë Ministri Hoxhaj kishte premtuar zyrtaren e larte zvicerane qe te emëroj një rruge apo shesh me emrin e saj, kur dihet roli dhe kontributi i saj  për Kosovën deri ne pavarësi, por sot  e kësaj dite nuk është realizuar premtimi i tij.

Jo vetem “Presheva jonë” dhe mediat tjera, por edhe pratneri i tij koalicionist Isa Mustafa ka dekalruar se: Ministri Hoxhaj gënjeu opinionin.  Ai ka shkruar në Facebook se ministri Hoxhaj po gënjen, por megjithatë e ka lënë të hapur mundësinë e ndryshimit të mendjes nga ana e LDK-së..”

SHPËRNDAJE