Me rastin e përvjetorit të rënies së heroit tonë kombëtar Qenan Rrahimi hapjen e homazheve me fjalimin e vetë e bëri z.Ramadan Ismajli, kryetar i OVL-së së UCPMB-së i cili duke falenderuar të pranishmit për pjesëmarrja ai cmoi lartë veprën dhe aktivitetin luftarak të dëshmorit.

Bushtran 22 prill 2012

« Nuk do të lejojmë  kurrë që dëshmorët të harrohen. Do t’i përkutojmë vazhdimisht me gjithë vlerën, rrespektin dhe dashurinë që patën ata për atdheun. Sikur  në betejën e Shoshajës, Bukurocës , Maxheres nën Brigadën 113 „Ibrahim Fejzullahu“ ai gjithnjëpas pas betimit para flamurit tonë kombëtar printe ndër të parët në betaja kundër armikut. Prandaj edhe ne jemi tubuar sot këtu për ta nderuar për meritat që pati për ket tokë, ne do të ngrisim flamurin kombëtar pranë varrit të tij.. » ka pohuar z.Ismajli, krtyetar i OVL-së.

Në ketë përvjetor të rënies së Rrahimit për liri dhe atdhe ishin tubuar, pos pos familjarëve  dhe bashkëlufëtarëve edhe shumë miqë dhe bashkëluftëtarë të tij për ta vlerësuar misonin e tij patriotik  dhe përkujtuar rolin dhe meritat  e dëshmorit Qenan Rrahimi pas ngritjes së flamurit te varri i tij,  u vunë kurora lulesh.

Në ketë tubim përkujtimor në Bushtran morri pjesë edhe prindër të hernjve tjerëskur ai komandnt « Miratoca ». Babai i Artanit, Arif Abazi nga Miratoca duke falnderuar të pranishmit dhe organizatorët tha ndërt tjera se « kjo traditë e homazheve, nderimeve të heronjeve duhet vazhduar për të  dëshmuarr rrepektin dhe krenarinë tonë ndaj  bijve tanë dhe atdheut për të cilin rënë ata.. »

Me nje ngushllim dhe kuror lulesh i bashkangjitet edhe agjencia informative kombëtare “Presheva Jonë”.

Lavdi trimi ynë Qenan Rrahimi

Të qoftë i lehtë dheu dhe Allahu n’xhehnet si gjithë heronjtë tjerë që ngopën ket tokë me gjak për liri që ende nuk e kemi !

SHPËRNDAJE