okbcsGjenevë, 11 nentor -Në Ditën Ndërkombëtare e Tolerancës me 16 nëntor KS i OKB-së mban sesionin e radhes për rolin e UNMIK-ut ne Kosovë, njofton zyrtaret e Kombeve te Bashkuara agjencine e lajemeve “Presheva Jonë”

 

Në epiqender specialja, AKS, demarkacioni dhe ngecja e dialogut 

Në oret e para dites Këshilli i Sigurimit do të mbajë konsultime në Lindjen e Mesme, duke përfshirë Sirinë. Kuse  pasdite, Këshilli do të ketë një konferencë mbi Misionin e Kombeve të Bashkuara në Kosovë (UNMIK).

Gjatë kësaj seance ambasadorët e Këshillit të Sigurimit në debatete e tyre do të  përqëndrohen mbi  zhvillimet e fundit në Kosovës sidomos rreth  ngecjes së procesit të e dialogut të Bruksellit mes Kosovës dhe Serbisë. Siq dihet në seancën e fundit shefi i OKB-së  apeloi për vazhdimin e dialogut kosovaro-serbë. Ne këte konference per Kosovën do të behet fjlasë edhe për demrakacionin dhe krizen dhe paralizmin e inistucioneve kosovare si dhe nismen epune sse Gjkytae sspecial për krime ghjate dhe pas luftes ne Kosovë.

 

SHPËRNDAJE