Në festivalin e sivjem të 46-in me radhë në Montreaux të Zvicrës (29 qershor-10 korrik) evenement ky më prestigjioze në Evropë “Montreux Jazz Festival” për herë të parë pjesë pjesë edhe Kosova, kenga shqipe (“Oda” , “Ethno Classic”,dhe “Jericho” ) të ketë samit muzikor… ka deklaruar  ministri i kulturës dhe sportit z.Memli Krasniqi agjencia informative kombëtare « Presheva Jonë » nga Zvicra.
Monteraux, 24 qershor

“Oda” , “Ethno Classic”,dhe “Jericho” s së shpejti do të jenë në qendër të platos së Monteraux të Zvicrës në  festivalit ndërkombëtar “Montreux Jazz Festival”  (29 qershor-10 korrik) me yjet e nohura botërore të muzikës, kanë pohuar sot agjencisë « Presheva Jonë » organizatorët e festvalit .

« Në këtë samit botëror të muzikës në Montreaux – “Montreux Jazz Festival” për herë të parë pjesë pjesë edhe Kosova, kenga shqipe me “Oda” , “Ethno Classic”,dhe “Jericho”.. » ka deklaruar  ministri i kulturës dhe sportit z.Memli Krasniqi agjencia informative kombëtare « Presheva Jonë » nga Zvicra. Për detaje tjra rrez pretnetimitm të Kosovës në ketë festival, ministria e Kulturës dhe sportit do të njoftoj ditëve të ardhshme, shtoi z.Krasniqi.

Përveq grupe të muzikës shqiptare në ektë festival adruesit e muzikës botërore kanë mundësi të shohin dhe degjojnë zërin edhe të shoqtave  gripeve tjera mujzikora nga aktër anët e botës të ftura sivjet, në fesivalin e 95-të si Tonny Bennett, Paco de Lucia , Bob Dylan, Lana del Ray, Anastasia  , Jessie J. Emelie Sande etj… janë vetëm disa nga ata që do të dhezin sallën në  në këtë evenement muzikorë. Po ashtu nga organizatirët e festivalit kemi mësuar se  sivje tpresin rreth 500 mijë vizitorë, duke dëgjuar  “live” ku do të defilojnë mbi një mijë kengëtar me një rpogram të pasur arg¨tues me mesë 200 orë. Ndërsa Festivalin edhe më madhështor do të bëjnë prezetnimi i tingujve, muzikes shqiptare në “Parc de Vernex Montreux” me prezentimin e  “Eastern Delights: Kosova Rocks!” më 4 kaorrik, ku të aprët do të jenë grupi “EthnoClassic”, pasatj  rock bendit prishtinas “Oda” etj..

SHPËRNDAJE