“Një krim mizor tronditi Baselin dhe të gjithë Zvicrën të enjten”, shkruan gazeta zviceranë Blick.

Një ditë pas gjakderdhjes së tmerrshme në rrethin e Gotthelf në Basel, prokuroria njofton detaje të reja të vrasjes.

Pensionistja 75 vjeçare e ka sulmuar shqiptarin Mërgim L. 7 vjeçar e më pas e raportuar aktin e tmerrshëm me një SMS.

“Një krim mizor tronditi Baselin dhe të gjithë Zvicrën të enjten”, shkruan gazeta zviceranë Blick.

Nxënësi shqiptar, ishte therru me thikë në rrugë nga e moshuara.

Djali është plagosur rëndë në qafë, ndërsa banorët kanë rrëfyer se aty isthe mbushur një pishinë e madhe gjaku.

Image

Blick, raporton se, pensionistja 75 vjeçare është shtetase e Zvicres, e cila në lagjën Gotthelf, kreu krimin e tmerrshëm, kur fëmiu shqiptar, pasi përfundoi shkollën morri rrugën për shtëpi. Afër 200 metra larg shkollës ndodhi krimi që tronditi Zvicrën dhe mbarë shqiptarët.

Peter Gill, zëdhënës i zyrës së prokurorit publik në Basel, nuk ka dashur të komentojë rastin. “Tani sqarojmë cilat mesazhe janë marrë me telefon ose SMS”, thotë Gill.

Arma e vrasjes me të cilën djali ishte “i prerë në qafë”, mund të sigurohej sipas Gill.

Kërkohet paraburgimi për gruan e moshuar, por mbetet e paqartë se pse ndodhi krimi.

Megjithatë, bazuar në gjetjet fillestare, do të kishte “dyshime për natyrën fajtore të të akuzuarit”.

Kryerësi, i cili jeton në Basel, tani po pëson ekzaminime psikiatrike.

Policia supozon se autori i veprës penale nuk njihte as familjen e Mergimit, as djalin personalisht.

Ndërsa, një komision i posaçëm u ngrit për të hetuar vdekjen e Mërgimit të vogël.

SHPËRNDAJE