serbbbPreshevë, 9 nentor -Edhe pas gati dy dekadash nga lufta e fundit mes forcave serbe (JNA) dhe forcave shqiptare UCKdhe UCPMB  ne terren duke se frocat serbe kane “harruar”  bombat mina më shumë se 300 vende në të gjithë Serbinë, kryeisht ne mes kufirit Serbi-Kosovë, Serbi-Shqiperi dhe ne Luginen e Preshevës

Sipas agjencise se lajmeve “Presheva jonë” duke ju referuar burimeve te OKB-së, ketu behet fjalë per më shumë se shtatë milionë metra katrorë të territorit të Serbise  është e ndotur nga minat e pashpërthyera, bomba thërrmuese dhe avionëve që janë të mbetura nga luftimet e ashpra te vitit 1999-2000, pas kapitulimit te Serbisë ,bomba keto te cilat i takojne sikur NATO-s ashtu edhe forcave serbe

Situata më e keqe është në Medvejgë, Bujanoc dhe Preshevë, ku më shumë se 3,5 milionë metra katrorë janë ende të minuara.

Qendra e Veprimit ndaj Minave (CZR) njoftoi se municionet thërrmuese është rreth 3.000.000 metra katror në të gjithë Serbinë, dhe ky është problemi më i madh që ajo depërtuar nën tokë, duke e bërë të vështirë për të zbuluar.

SHPËRNDAJE