Marrëveshja e psoanësnhrkar mes Bernës dhe Shkupit zyrtar   mundëson riatdhesimin e shtetasve edhe azilkërkuesve dhe atyre “pa letra” të njohur si “sans papier”, kanë njoftuar burimet nga DFJP agjencinë informative “Presheva Jonë”. Zvicra deri tash ka nëshkruar 45 marrëveshje të tilla, kohë më parë edhe me Kosovën.

 

Bernë, 16 mars

 

Autoritet zivicerane dhe ato maqedonase sot në Bernë kanë nënshkruar një marrëveshje riatdhesimi, kanë njoftuar burimet nga DFJP agjencinë informative “Presheva Jonë”. Sipas kësaj marrëveshje  mundëson riatdhesimin e shtetasve dhe azilkërkuesvee si dhe atyre “pa letra” të njohur si “sans papier” nga vendi i origjinës. Deri tash Zvicra ka nëshkruar 45 marrëveshje të tilla, kohë më parë edhe me Kosovën.

Sipas burimeve të benrës, marrëveshja në fjalë e arritur sot mes Bernës dhe Shkupit zyrtar e zëvendëson një të kaluar, të nënshkruar në vitin 1998, dhe shtrihet detyrimin për riatdhesimin  e shtetasve të vendeve të treta dhe personave pa shtetësi. Këto tani do të riatdhesohen në Maqedoni, nëse ata nuk i plotësojnë kushtet ose më shumë e hyrjes ose të qëndrimit në Zvicër. Përfundimi i një marrëveshje të tillë është në përputhje me politikat evropiane që dëshirojnë të më efektive menaxhuar migracionin e paligjshëm.

SHPËRNDAJE