ZVICËR: Muslimanët, hapin së shpejti një kanal televiziv në shqip

Një kanal televiziv islamik do të nisë këtë vit. Ai do të ofrojë programet politike dhe një revistë javore dhe predikimet. Predikim do të jetë në gjermanisht, arabisht, boshnjake dhe shqip. Studio TV do të jetë operacionale nga kjo verë. Themeluar në vitin 2009, CCIS është sfiduar brenda komunitetit musliman. Organizata sjell së bashku disa 2000 anëtarë pasiv, njoftona agjencia informative kombëtare “Presheva jonë” nga Gjeneva

 

 

Gjenevë, 23 janar/AIK-Presheva Jonë

 

Qendrore Islame Këshilli i Zvicrës (CCIS) është duke punuar për të krijuar një kartë zbritje-zvicerane të quajtur Musliman-Card, ku do t’i lejohet  mbajtësit e saj për të marrë zbritje prej 5 deri 15% në disa restorante, hotele dhe dyqane.

 

 

DREJTORI I QENDRËS ISLAMIKE NË ZVICËR NICOLAS BLANCHO DHE DR.SHEFQET KRASNIQI PËRSHËDETEN  DHE SHKEPIN  BOMBONE “KUNDËRSHTARËVE” KRISTIANË, TË CILËT ISHIN DUKE PROTESTUAR KUNDËR NJË KONFRENCE ISLAMIKE NË BIENE (në foto)

Helsana konfirmuar “SonntagsZeitung” kanë filluar negociatat me organizatën. “Ne patëm një takim”,  tha siguruesi. Sipas kryetarit të CCIS, Nicolas Blancho, zbritje në sigurim shtesë për anëtarët e shoqatës së tij do të kthehet rreth 10%. “Për familjet me shumë fëmijë, kjo përqindje mund të jetë edhe më e madhe, thotë ai. Unë kam një kontratë në tryezën time dhe kam nënshkruar për vjeshtë. ”

Siguruesi ka dhe falënderoj të Këshillit Islamik për reklamat e saj, duke ofruar 3.000 franga në 200 nënshkruesit e kontratës. Asnjë datë e komisioneve të kartelës ka, megjithatë, u zbulua.

Përveç kësaj, një kanal televiziv islamik do të nisë këtë vit. Ajo do të ofrojë programet politike dhe një revistë javore dhe predikimet.Predikim do të jetë në gjermanisht, arabisht, boshnjake dhe shqip. Studio TV do të jetë operacionale nga kjo verë. Themeluar në vitin 2009, CCIS është sfiduar brenda komunitetit musliman. Organizata sjell së bashku disa 2000 anëtarë pasiv.


7 Komente

 1. fadil, January 23, 2012:

  Selam alejkum Shpresoj qe ky telivizjon te kontriboj ne përhapjen e nurit të kësaj fej jo vetem tek muslimanët por edhe tek njerzit e tjer.

 2. Mendi, January 24, 2012:

  Ah shqiptar he budall.

 3. Mendi, January 24, 2012:

  Kurr men skeni pase. as nuk keni me pasun.

 4. Shqiperia Etnike, January 24, 2012:

  Mjerisht ende me mentalitet primitiv arab. Mos harroni se ne jemi Shqiptar pro Amerikan e jo eksremist taleban me kto mjekrra te shemtuara.Zot ruaje popullin Shqiptar nga keto te kqija.

 5. musa, January 25, 2012:

  A shumë punë të madhe po bojshi ,po me juve mjekroshët as në xhenet nuk shkohet e as nuk fitohet.

 6. Mustafaja, January 26, 2012:

  Plasni, Plasni ju që jeni në Partinë e Shejtanit. Ju që deklaroheni si Shqiptar të vërtetë dhe si proamerikan, po s´jeni ju tjetër veq se mbeturina të komunizmit.

 7. fetah, January 26, 2012:

  Oju te mjere qe po shtireni si amerikan e europian,a mund ta dalloni fejen edhe kombim.Te jesh amerikan apo europian duhet te flasesh anglisht,gjermanisht,frengjisht etj.po ju te mjere flitni shqip.Po me dhimbseni ju shqiptare te kosoves sidomos qe shum po doni te beheni europian e amerikan me fjale e me vepra me duket se sjeni as Pakistan.Po ju vjen marre ta tregoni identitetin fetar,vec mos harroni se ishte feja nder shekuj qe na ndau nga shkau.Sot do t ishit gjysma te martuar me shkina dhe nuk dot kishte kush te kerkonte shtet per kosoven.Europe eshte krishtere haptas.T iu perkujtoj se te gjitha simbolet shtetrore i kan me kryqa dhe kot e keni te deklaroheni europian se ata ju njohin.Ruani identitetin kombetar dhe fetar se sot Serbia me kisha e manastira po e mban peng Kosoven, o te mjere kthjellohuni se luftrat jane bere gjithmon fetare.Edhe nje gje tek ne ktu ne Presheve,gjithmon na kan thene,mos i perngjani shkaut as ne veshje e kjo ka bere qe asnjehere nuk u perzin martesa duke ju falenderuar pikerisht fese son te paster.

Komentoni