Gazetari i “Presheva Jone” ne biesede me ish-komandantin Suprem te Forcave Aleate të NATO-s gjeneralin Wesley Clark

 

Situata ne ballkan pas 19 viteve te bormbardimeve te NATO/s ne Kosover dhe Serbi dhe perspekiva e rajonit ishte tema e bisedes te ish-komandantin Suprem te Forcave Aleate të NATO-s gjeneralin Wesley Clark me gayetarin e agjencise se lajmeve “Presheva jone”

Fillimisht ai situaten ne Kosove e ka cilesuar stabile qe ka shenuar avancim te proceseve demokratike. Me demarkacionin eshte bere nje hap pozitiv. Ky progres padyshim eshte merite e nderkombetareve dhe e vendoreve, ka thene Clark.

 

Wesley Clark: Mos luani me zjarr! Veriu eshte Kosove!

 

Wesley Clark pas gati dy decenies lufte, situata ne Kosove dhe Serbi eshte e ndyrshuar dukshem, ku njerezit atje jetojne te lire, pa frike dhe ne demokraci…”

Mesazhi i Wesley Clark drejtuar Boegrdait dhe Pristines eshte i qarte se “Jo reciprocitet, me nderrim te territoreve, por reciprocitet me plotesimin e te drejtave te njeriut si te Serbeve ne Kosove, ashtu edhe te shqiptareve etnik ne Serbi..”

Ata qe thone Kosove Lindore apo Veriu i Serbise, bejne politike ditore dhe fushata sepse dihet se kujt i takon Veriu i Kosoves e kujt Lugina e Presheves. Fundja, ne nuk kemi bombarduar per ndryshime te kufijve, por per t endlaur masakrat, gjrocidi dhe spastrimet etnike paralel me keto, per tju siguruar njerezve liri dhe paqe, qe dikujt keto i mungonin shume. Tash kete e kane edhe qytetaret si ne Serbi ashtu edhe ne Kosove, te cilen gje sot e kane keto dy shtete dhe qytetaret e tyre mund te jetojne sot ne harmoni, si fiqnje te mira sikur gjitha vendet tjera evropiane. Kurse, problemet, mosmarreveshjet duhet zgjedhen permes dialogut, cka ky proces eshte i domosdoshem te vazhdoje ne Bruksel ne favor te paqes dhe stabiliteti ne rajon.
Reciprocitet jo me fjalë, por me vepra. Status i ngjajshem per shqiptaret e Presheves me serbet e Kosovës

Prandaj, s’ka kembim te territoreve mes Kosoves dhe Serbise dhe ata qe mendojne ndryshe me duket se po luajne me zjarr! Ne vend te ketyre ideve Serbia dhe Kosova te bejne me shume per pakicat, per tju siguruar te drejta. Reciprocitet jo me fjalë, por me vepra. Status i ngjajshem per shqiptaret e Presheves me serbet e Kosovës.. ” tha ne fund  ish-komandantin Suprem te Forcave Aleate të NATO-s gjeneralin Wesley Clark me gayetarin e agjencise se lajmeve “Presheva jone”
SHPËRNDAJE