Vazhdimi i katër i Seancës Përgatitore u caktua për datën 23 Mars 2012 edhe ate nëse fillon..sepse tashmë Beogradit nuk i dihet..

 

Preshevë, 22 shkurt / AIK-Presheva Jonë

Ashtu siq ishte paraaprë që sot, më datë 22 Shkurt 2012, në Gjyqin e Qarkut në Beograd, nën ingerencën e Gjykatës Speciale për Krime Lufte, të vazhdojë procesi, nuk ka ndodhur, për cka për së treti herë rreshtazui kjo seancë përgatitore shtyhet për arësyera që vetëm autoritetet serbe mund t’i dinë se cka po përgatitet kundër nëntë djemëve Shqiptarë nga Presheva, njoftona agjencia informative « Presheva Jonë », duke ju referuar burimeve të drjeuteusit të LKSH-së z.Orhan Rerxhepit, nënkyretzar i Kuvendit Komunal të Preshevës. Siq kemi njoftuar, të akuzuar për krime lufte e të dënuar me 101 vjet burg, e së fundi të liruar nga Gjykata e Apelit me udhëzimin për « rigjiykim ». Kjo Seancë nuk ka përfunduar as më 31 Janar as m5 13 Shkurt e as sot më 22 Shkurt por është shtyrë të përfundojë, me gjasë tek pas një muaji. Dita e sotme e kësaj pjese të kësaj Seance Përgatitore ka zgjatur rreth një orë e gjysmë. Sipas z.Rexhepi “pala mbrojtëse ka propozuar dëshmi të reja dhe Dëshmitarë të rinjë, njëri ndër ta Majorin Amerikan JAames (Xhejms) i cili ka qenë Komandant i Forcave Amerikane të KFOR-it gjatë periudhës kohore mesi i qershorit fundi i Tetorit të vitit 1999, gjë të cilën Trupi Gjykues, pa kundërshtimin e Prokurorisë, e ka pranuar”. Vazhdimi i katër i Seancës Përgatitore u caktua për datën 23 Mars 2012 edhe ate nëse fillon..sepse tashmë ketij Beogradit nuk i dihet..

SHPËRNDAJE